Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Erdoğan baktı Davutoğlu ile bu iş olmuyor; İndi meydanlara, miting yapıyor” dedi.
Deniz Baykal, CHP Korkuteliİlçe Binasında partilileriyle buluştu. Burada partililerine hitap eden Baykal, emeklilerin zaten yılda 12 maaş aldığını ifade ederek, “Biz 2 maaş daha fazla vereceğiz diyoruz. ’Yok, veremezsin kaynak nerede’ diyorlar. Zaten 12 maaş veriyorsun, yılda 2 maaşı her türlü verirsin” diye konuştu.
Kızılcadağ’dan sonra Manay’a hareket eden Baykal, burada bir vatandaşın evinde gözleme yedi. Yaylayı çok özlediğini dile getiren Baykal, “Korkuteli’nde hep beldelere gidiyoruz. Bu sefer özellikle yaylaya gelmek istedim. Buraları çok özlemişim. Hep gelmek istiyordum seçimler vesile oldu. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum” dedi. Manay’da yemekten sonra mahalleyi dolaşan Baykal, burada kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Baykal, Manay’da hasta ziyaretinde de bulunarak geçmiş olsun temennisini iletti. Manay Mahallesi kahvehanesinde vatandaşlara seslenen Baykal, “Hedefimiz tek başına iktidar olmak ama oldu da bir koalisyon hükümeti olursa kesin olarak Tarım Bakanlığını bizim almamız gerekiyor. Bu ülkenin kalkındırılması için çiftçinin durumunu düzeltmek gerekiyor. Biz çiftçiye gereken önemi vermiyoruz. Tarıma zamanında Koç Holding girdi, devasa araziler alıp domates ekmeye başladı ama 2-3 yıl sonra baktı zarar ediyor, vazgeçti. Siz koskoca Koç’un başaramadığını başarıyorsunuz” dedi.
Manay’dan sonra Osmankalfalar Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Deniz Baykal, “Tarım battı diyorlar ama böyle bir şey yok. Bu ülkede tarım batmadı, sadece çiftçi battı. Hiç batan tohumcu, fideci gördünüz mü? Ben görmedim Tarımdan herkes çok ciddi paralar kazanıyor hatta zengin oluyor, ama çiftçinin durumu giderek kötüleşiyor. İşte biz bu durumu düzelteceğiz” diye konuştu.
ERDOĞAN’I HEDEF ALDI
Osmankalfalar ziyaretinden sonra yayla yolundan Kırkpınar’a hareket eden CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal, burada vatandaşlarla sohbet etti. Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “O da anladı tek başına iktidar olamayacağını. Baktı gördü Ahmet Davutoğlu ile bu iş olmuyor. İndi meydanlara garip bir şekilde miting yapıyor” dedi.
Kırkpınar ziyaretinden sonra Taşkesik mahallesine geçen Deniz Baykal, mahallenin taş ocağı tepkisinin sonuna kadar yanında olduğunu söyledi. Deniz Baykal’a en coşkulu karşılama Sülekler’de yapıldı. Sülekler Mahallesinde yüzlerce vatandaş tarafından karşılanan Baykal’ın buradaki ziyareti miting havasında geçti. Burada da CHP’nin vaatlerini anlatan Deniz Baykal, özellikle Büyükşehir yasasının kaldırılacağını ve talep eden köylere statüsünün geri verileceğini ifade ederek, “Halk meralarına yeniden kavuşacak” dedi.
Dereköy Mahalle konağında da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Baykal, “Siz oyunuzu verin, sonra bu vaatler yapılmazsa hep beraber yakasından tutup indirmesini de biliriz” diye konuştu. Dereköy’de ise özellikle bayanların Baykal’a ilgisi büyük oldu.