Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Her nevruz öncesi Türkiye ve Türk milleti çeşitli beklentilere sokuluyor, barış gelecek, silahlar bırakılacak, çağrı yapılacak, kongre toplanacak, bebek katili, İmralı canisi sanki iyilik meleğiymiş gibi, barış elçisiymiş gibi, Türkiye’nin barış ve güvenliği, huzuru onun elindeymiş, ondun sözleriyle Türkiye huzura kavuşacakmış ya da savaşa devam edecekmiş gibi bir anlayış son yıllarda Türkiye’yi yönetenler tarafından Türk milletine bir psikolojik algı operasyonla yerleştirilmeye çalışılıyor” dedi.
BBP lideri Destici, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Destici, Viyana ve Amsterdam’a bir ziyaret gerçekleştirerek BBP yöneticileri ile bir araya geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Batı Avrupa’da oy kullanma oranının düşük kaldığını, Batı Avrupa’da yine oy kullanma oranının düşük kalacağı endişelerini taşıdıklarını ifade eden Destici, “Bazı ülkelerde bir aya yakın süre oy kullanılıyor. Bu oyların günlük olarak saklanması, tasnifi, nasıl sayılacağına ilişkin birtakım yöntemler hala Yüksek Seçim Kurulu tarafından netleştirilmiş değil ve netleştirilenler de Avrupa’ya tam anlamıyla hem siyasi partiler hem de konsolosluklar aracılığıyla ya da Yüksek Secim Kurulu’nun kurduğu merkezler aracılığıyla ulaştırılmış değil” ifadelerini kullandı.
İslamofobi’nin arttığını belirten Destici, “Avusturya’nın Türkiye’den gönderilen öğretmenlerin ve din adamlarını kabul etmeyeceğini açıklaması buna bir örnektir. Hollanda’da seçmeli Türkçe dersi bile yok. Vatandaşların problemleri çok büyük” dedi.
Nevruzu bütün Türk dünyasının bahar bayramı olarak gördüklerini kaydeden Destici, “Her nevruz öncesi Türkiye ve Türk milleti çeşitli beklentilere sokuluyor, barış gelecek, silahlar bırakılacak, çağrı yapılacak, kongre toplanacak, bebek katili, İmralı canisi sanki iyilik meleğiymiş gibi, barış elçisiymiş gibi, Türkiye’nin barış ve güvenliği, huzuru onun elindeymiş, onun sözleriyle Türkiye huzura kavuşacakmış ya da savaşa devam edecekmiş gibi bir anlayış son yıllarda Türkiye’yi yönetenler tarafından Türk milletine bir psikolojik algı operasyonuyla yerleştirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.
Kürt sorunu olmadığını söyleyen Destici, “Bugüne kadar bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Anadolu coğrafyasında Kürdü, Türkmeni, Çerkezi, Lazı, Boşnakı, Alevisi, Sünnisi bugüne kadar olduğu kadar al yıldızlı bayrağın altında kardeşçe Çanakkale ruhunu yaşatarak, burada var olmaya, bir olmaya ve büyük Türk Devleti olarak hakim olmaya devam edeceğiz” dedi.