MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’ye yönelik saldırıların ardında MHP’nin olabileceği iddialarına ilişkin, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin HDP’nin bir binasına saldırabilmesi için bir gerekçesi olamaz. Çünkü muhatabımız değiller" dedi.
NTV canlı yayınına katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün gerçekleşen HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili, “Milliyetçi Hareket Partisi prensip itibariyle seçimlerin barış, huzur ve esenlik içinde geçmesini arzulamakta. Bütün siyasi partilerimizle, 20 siyasi parti seçime katılmakta ve bütün siyasi partilerimize başarılar dilemekte adaylarını da tebrik etmektedir. Ancak seçimleri gölgelemek isteyenler, farklı amaçlara doğru yönlendirmek isteyenler bazı provokasyon olayları ile Türkiye’yi karşı karşıya bırakıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin HDP’nin bir binasına saldırabilmesi için bir gerekçesi olamaz. Çünkü muhatabımız değiller. HDP’lilerin Milliyetçi Hareket Partisi dışında bunu aramalarında yarar vardır. Yakinen takip ediyoruz eylemlerin başında veya sonundan herkesin rahatlıkla yapabileceği bozkurt işaretini kullanarak, sloganlar atarak dağılanlar var bir de bunun tam tersi olanlar var. 20 siyasi parti içinde provokasyona iki partiyi temel alıyorlarsa burada birilerinin fayda sağlayacağı kanaati oluyor. Bu da başta sorumlu olan siyasi iktidardır. HDP önce siyasi iktidarın etrafına bakmasında yarar var. Siyasi iktidarla her konuda diyalog içinde olan bir partinin bu defa bizim binalarımıza saldırılar yapılıyor, güvenlik unsurlarını harekete geçirmek üzere bunların çok yönlü araştırılmasını istiyoruz demelerinde yarar vardır. Aksine kalkıp böyle bir söz yerine bir partiyi bu konularla ilişkiniz var mı gibi bir davette bulunmaları bana göre siyasi edepsizliktir” dedi.
MHP’NİN OYU
7 Haziran seçimleri için oy tahmini sorulan Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi oy tahmininde bulunmamaktadır. Geçmişte de bu böyledir. Ankette yaptırmamaktayız. Ancak bir ilkemiz vardır. Bütün teşkilatlarımıza, davamıza gönül vermiş insanlarımıza tavsiyemiz Milliyetçi Hareket Partisi oylarını en çoklaştırmayı hedefe almalıdır. Hangi ilde çoklaştırma konusunda ne gerekiyorsa yapmalarını tavsiye ederiz" diye konuştu.
BAŞARI ÇITASI
Bahçeli, "2011 seçimlerinde 12.98’lik oy oranı vardı Milliyetçi Hareket Partisi’nin. Bu noktada hangi oy oranı başarısız sayılır?" sorusunu şu yanıtı verdi:
"Milliyetçi Hareket Partisi’ni oy oranı ile başarısız kılmak doğru değildir. Çünkü Türkiye’nin genelini siyasi hayatımızı ve seçim faaliyetlerini dikkate aldığımız vakit eşit şartlarda demokratik bir yarış içinde seçim olmamaktadır. Sandıklarla hileler vardır, kamuoyu araştırmaları ile insanları yanlış yollara sürüklemek vardır. Bütün bunlara dikkate aldığınız vakit başarı ve başarısızlık iktidarda aranmalıdır. Bu imkanlara sahip olan unsurlar oylarını bir puan dahi azaltmış olsalar başarısızdırlar. Bir puan dahi arttırmış olsalar başarılıdır. Muhalefeti başarılı ve başarısız gibi hele hele son günlerde bir Avrupa hayranlığı ile İngiltere’de şöyle oldu bizde de böyle olsun gibi bir telkinde bulunmak acizliğin işaretidir. Demek ki başarısız olmaya aday AKP’dir."
“AK PARTİ’YLE KOALİSYON OLUR MU ?”
Seçim sonrası olası bir koalisyon durumu oluşursa MHP’nin AK Parti ile koalisyon yapıp yapmayacağı sorusuna Devlet Bahçeli, "AKP’nin kuruluş amaçları, 13 yılı bulmuş olan süre içindeki uygulamaları, sahip olduğu zihniyet temel alındığında Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon yapacağı bir parti olarak görünmemektedir. Bütün partilerin amacı tek başına iktidar olmaktır. Siyasi partiler hangisi olursa olsun millet huzuruna çıktıklarında tek başına iktidar olmayı amaç edinmelidirler. Tek başına iktidar olmayı amaç edinen Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’ye üzerinde yine bir siyaset mühendisliği uygulamalarına geçen çevrelerin yönlendirmelerine kapılarak şu partilerle şöyle olur böyle olur koalisyon olur gibi bir tartışmanın içine girmek doğru değildir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin b,ir koalisyon düşüncesi yoktur hedefi tek başına iktidardır. Bu konuda bizim bir şey söylememiz doğru değildir. Koalisyonlar geçmiş dönemlerde elbette oldu. Ama uzun ömürlü olmamaktadır. Birden fazla partinin bir araya gelmesi istikrara getirmemektedir. Türkiye’nin sorunlarının çözümünde yetersiz kalmaktadır. Çok kısa başarıları siyasi malzeme olarak kullanmak için koalisyonu bozma gayretleri hissedilir hale gelmektedir. Bu kadar istikrarsızlığın yoğunlaşacağı bir koalisyon ortamında hele hele Türkiye’nin ateş çemberinde bulunduğu bir ortamda koalisyonu düşünmek demek zimmen AKP’ye iktidarınıza devam edin biz şartları size hazırlıyoruz demektir. Bu olsa olsa AKP yandaşlarının Türkiye üzerindeki yeni bir projesidir” yanıtını verdi.