Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin Valiliği himayelerinde Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda bu yıl Ankara’da ilki açılan Mersin Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti.
Bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan Mersin Tanıtım Günleri’ne Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Akşam saatlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Tanıtım Günleri’ni ziyaret ederek, stantları gezdi. Bahçeli’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin milletvekilleri Ali Öz ile Mehmet Şandır ve çok sayıda partili eşlik etti. Bahçeli’ye yoğun ilgi gösterilirken, bazı bölümlerde basın mensupları ve vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Erdemli Belediyesi’nin standında oturan Bahçeli, burada kendisine ikram edilen sıkmayı yedi, yayık ayranı içti. Ardından stantları gezen Bahçeli’ye tespih hediye edildi.
Stantları gezerken kısa bir açıklama yapan Bahçeli, "Bu tür tanıtımlar iller arasındaki kuvvetli bağı ortaya koymaktadır. Şimdi de birçok yönüyle Toroslar’ı, Mersin’i ve Mersin’e bağlı bütün ilçeleri, Yörük ve Türkmen hayatını Ankara’ya takdim ediyorlar. O bakımdan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu çok büyük bir hizmettir" diye konuştu.
Mersin’le ilgili bir soruya da Bahçeli, "Yaşamak lazım" cevabını verdi. Yaklaşık yarım saat stantları gezen Bahçeli, ardından kültür merkezinden ayrıldı.