Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 17-25 Aralık darbe girişiminin arkasında olanların yeni kumpaslar peşinde olduğunu söyledi.
Dün partisinin Muğla adaylarına destek vermek için Muğla ‘ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yatağan ilçesindeki mitingde konuştu. Bakan Çavuşoğlu, “Kendi memuruna borcu olan ülkeye kimse itibar eder mi? Biz iktidara geldiğimizde devletin memura 14 katrilyon borcu vardı. Sana konut yapacağım, onu yapacağım, bunu yapacağım diyerek memurdan almışız devlet olarak hiçbir şey yapmamışız. Bugün çok şükür bir kuruş borcumuz yok memura. Hepsini ödedik. Eğer 11 sene önce, 15 sene önceki Türkiye olsaydı bunları başaramazdı. Bakınız bugün dünyanın 17’nci büyük ekonomisiyiz. Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisiyiz. Bu sene dünyanın en zengin 20 ülkesinin başkanlığın yapıyoruz. G-20’nin başkanlığını yapıyoruz. Aday olduk, seçildik. İtibarı olmayan bir ülke buraya aday olabilir mi? G-20 zirvesini Antalya’da yapacağız” dedi.
“KONSOLOSLUK VE BÜYÜKELÇİLİK SAYISINI 241’E ÇIKARACAĞIZ”
Türkiye’nin yurt dışındaki büyükelçilik, başkonsolosluk bakımından dünyada altıncı ülke olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “228 temsilciliğimiz var. Dünyada 228 yerde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Yıl sonunda beşinci sıraya yükseleceğiz. Çünkü 241’e çıkacağız. Bunun 50 tanesini son 5 yılda yaptık. Suriyeli göçmenlere, misafirlere harcadığımız para 6 milyar dolar. Bu insanları ortada bırakıp ölüme terk edebilir miyiz? Ana muhalefetin genel başkanı veya genel müdürü neyse çıkmış bunları geri göndereceğim diyor. Eğer bunlar Türkiye’nin başında olsaydı Bulgaristan’daki zulümden kaçan soydaşlarımızı geri gönderirlerdi. Zamanında Azerileri teslim etmediler mi Sovyet askerlerine. ‘Bize onlara vermeyin, siz öldürün’ diyen Azeri kardeşlerimizi bunlar Ruslar’ın eline teslim ettiler, katlettiler zamanında. Bunlar işte böyle zihniyetteler. Oysa Osmanlı 1. Dünya Savaşı’nda, ‘ben yıkılıyorum, bari kardeşlerim ölmesin’ diyerek Kafkas İslam Ordusu’nu Azerbaycan’a göndermişti. İşte biz onların torunlarıyız. Biz o Azerileri Ruslar’a ölsün diye teslim edenlerin torunları değiliz” diye konuştu.
“SEÇİM ÖNCESİ YENİ KUMPASLAR PEŞİNDELER”
17-25 Aralık darbe girişiminin arkasında olanların yeni kumpaslar peşinde olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “17-25 Aralık darbe girişiminin arkasında ne var? Bunlar kime taşeronluk ediyor, kime hizmet ediyor. Bayır-Bucak Türkmenlerine Esad zaliminin elinde ölmesinler diye, aç kalmasınlar diye, battaniyesiz kalmasınlar diye gönderdiğimiz yardımlara operasyon düzenleyenler şimdi yeni kumpaslar peşinde seçim öncesi. Peki, siz bunlara 30 Mart’ta tokadı vurdunuz mu? Türkiye 30 Mart’ta gereken dersi verdi mi? 10 Ağustos’ta gereken dersi verdi mi? Şimdi 7 Haziran’da bunlara ders vermeye var mısınız? O yüzden çok daha güçlü olacağız” şeklinde konuştu.
“BİZ HAYAL SATMIYORUZ”
Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’ye gelen turist sayısını 13 milyondan 40 milyona çıkarmışız. Ama yetmez. 2023’te 50 milyon olacak. Biz bu rakamı 2023’ten önce ulaşacağız. 3 veya 4 sene içinde bu rakama ulaşacağız. Bizim hedeflerimizin hepsi gerçekçi. Hedeflerimizi zamanından önce gerçekleştiriyoruz. Biz hayal satmıyoruz. Hesaplıyoruz, istişare ediyoruz, planlıyoruz, açılıyoruz ve yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinde hizmeti merdivenin altından çıkardık, hizmeti saraylarda veriyoruz. Hastanelerde, adliyelerde, hizmet binalarında, SGK binaları gibi her türlü hizmet binalarını yeniliyoruz. Birileri de çıkmış benim Cumhurbaşkanımın sarayını Türkiye’ye fazla görüyor. Türkiye’ye sarayların en iyisi yakışır, hizmet binalarını en iyisi yakışır, uçağın en büyüğü yakışır. Başka ülkelerin Dışişleri Bakanları bile büyük uçaklar ile gidecek toplantılara, birileri benim Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma küçük uçakları layık görecek. Geçmişte rahmetli Özal, Ata uçağını, GAP uçağını aldığı zaman neler söylediler. Biz hala kullanıyoruz o uçakları. Allah razı olsun ondan. O dönem rahmetli Özal’ı saldıranlar da kullandılar.”
“BUNLAR COPY-PASTE’Cİ”
“Seçimden sonra bu millete hakaret ettiler. Kafası çalışmıyor, cahil, AK Parti’ye oy veriyorlar, bidon kafalı dediler, göbeğini kaşır dediler. Hatta bunların oyları ile bizim oy eşit sayılmamalı dediler” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Şimdi baktılar bu yöntemle milletten oy alma yok. Şimdi acaba ne proje ortaya koysak, bunun derdine düştüler. Ama bilgi yok, beceri yok, ekip yok, çalışma yok, araştırma yok, üretkenlik yok. Gençler iyi bilir. Bilgisayarda coyp-paste diye bir şey var. Kes-yapıştır. Oradan buradan alıyorsun, sağdan soldan, bizim ortaya koyduğumuz projelerden kapmışlar. Onu yapacağız, bunu yapacağız, Türkiye’yi merkez yapacağız diyorlar. Ne yapacağı belli değil, nerede yapacağı belli değil, içinde ne olacağı belli değil” diye konuştu.