Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberinde AK Parti İl Başkanı Av. Rıza Sümer ve Milletvekili adayı Mustafa Köse ile birlikte AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlçe Yönetimi, Milletvekili adayları İbrahim Aydın ve Ercan Mekteplioğlu, aday adayları, Kadın ve Gençlik kolları yönetimi ve mahalle temsilcilerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Çavuşoğlu, 7 Haziran seçimleri için sıkı bir şekilde çalışacaklarını söyledi. Konuşmasında aday seçimindeki kadın erkek dengesine de değinen Çavuşoğlu, Antalya’da seçilebilecek yerde iki kadın aday bulunduğunu belirterek "Sena Nur kardeşimiz var, bir de Gökçen hanım var. Başka siyasi partilerde seçilecek yerde bayan aday var mı? Yok. Bunlar kadını istismar ederler, kadın üzerinden siyaset yaparlar ama kadınları seçilecek yere koymazlar. Söylemleri ile uygulamaları arasında fark var" dedi.
Manavgat’ın AK Parti’ye verdiği desteğe işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:"Ben size ve Manavgat’a güveniyorum. Manavgat’a güveniyoruz ki Manavgat’ta bizi mahcup etmedi çok şükür. Her zaman arkamızda durdu. 2011 seçimlerinde de gerekeni yaptı ve Ak Parti’yi birinci yaptı. 7 Haziran seçimlerinde de Manavgat yine gerekeni yapacak. İstikrara devam edecek ve yoluna devam edecek."
Başbakan ve Cumhurbaşkanının Antalya’ya ve Manavgat’a önem verdiğini anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Bunları hep beraber 13-14 yıl içerisinde gördük hissettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken Manavgat’ta yaptığı miting Manavgat tarihinin en büyük mitingiydi. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Oradaki verdiği mesajlar Manavgat’a verdiği hizmetler ve bundan sonra yapacağımız hizmetlerdir. Tabii bir siyasi parti içerisinde değişim gelişim sürekli olmalı ve biz de sürekli kendimizi değiştirerek güçlendiriyoruz. Değişimi yakalamayan devletlerde, uluslararası örgütlerde, siyasi partilerde yavaş yavaş yok olur gider. Ama bizim her yaptığımız değişim bizi daha da güçlendirdi. Geleceğe emin adımlarla yürümemize vesile oldu. Yoğun titiz çalışmalardan sonra Antalya’da adaylar belli oldu. Sayın başbakanımızın başkanlığında Üst Kurul listeleri belirlendi. Antalya’mızın Ak Parti listesi gerçekten mükemmel bir liste oldu. Her şeyden önce birbirinden değerli hepimizin tek tek baktığımızda sevdiğimiz arkadaşlarımız listede yer aldı. Mustafa Köse, Gökçen Enç, Hüseyin Samani arkadaşlarımızın listede yer alması teşkilatlarımıza çok önem verdiğimizi gösteriyor."
Konuşmasında aday listesindeki kadın erkek dengesine de değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ak Parti her zaman kadına ve gençliğe önem vermiştir. Bu listede bunu bir kez daha gördük bu iki arkadaşı seçtireceğiz. 29 yaşında Sena Nur kardeşimle beraber Mustafa kardeşim aynı şekilde genç yaşta il başkanı oldu. Aynı şekilde listeye baktığımızda yine genç arkadaşlarımız listede yer alıyor. Bu listede Doğu, Batı ve Merkez dengesi çok iyi bir şekilde kuruldu. Batıdan 2, doğudan 2’şer arkadaşımız yer aldı. Bunlardan biri sizin evlatlarınız bizim de çok sevdiğimiz İbrahim Aydın kardeşimiz bu listede yer aldı. Kendisi Manavgat, Antalya sevdalısıdır. Geçen dönemde de aday oldu milletvekili adayı olamadı işinin başına dönmedi seçim sonuna kadar burada bizlerle beraber arazide çalıştı. Dava adamlığı budur. Bu gün burada aday adayı arkadaşlarımızın da aday olmamalarına rağmen burada olmaları biz bu dava için yola çıktık mevki makam için yola çıkmadık demeleri de aynı şekilde bizi çok mutlu ediyor.”
Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan’ın Antalya’dan aday olmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Son derece tecrübeli. Bilgisi birikimi hepimiz tarafından takdir edilen, Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın en yakın çalışma arkadaşlarından birisi olan ve de vizyonu olan projelere önem veren bir bakanımız."
Antalya ve Manavgat’ın şu an en çok ulaşım projelerine ihtiyacı olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Bir taraftan hızlı tren daha önce de sizlere açıklandı. Güzergahı belli oldu. Buradan Konya’ya, Manavgat merkez olacak ve Alanya’ya Gazipaşa havaalanına ulaştırmak istiyoruz. Antalya’ya giden ve Konya’dan da Aksaray üzerinden Nevşehir, Kapadokya ve Kayseri’ye giden bir hızlı tren projemiz var. Bakanımız da açıkladı bunun bitiş tarihini daha da öne aldık. Bakanımız boş gelmedi. Yani heybesi dolu geldi. İnşallah bu projeleri en kısa zamanda yürürlüğe koyacağız. Aynı zamanda bu Seydişehir yolunu da duble yapıyoruz. Tünelleri yapıyoruz. Tünelleri de uzattık. Aynı şekilde otoban çalışmamız var. Bu bölge ile çok ciddi çalışmalarımızı da Bakanımız zaten açıklayacak."
Antalya ve Türkiye’ye çok daha büyük hizmet yapacaklarını anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bende bir kardeşiniz olarak bakanlığın dışında milletvekili olarak sizlerle çalıştık. Ben de 15. adayım. Aynı şekilde arkadaşlarımızın emrinde olarak onlara yardımcı olacağız. Sadece siyaset milletvekilliği değil listeye giremeyen aday olmayan arkadaşlarla diğer arkadaşlarda sizlerde bizlerde adaylarımızın ve milletvekillerimizin etrafında kenetleneceğiz. Onlara yardımcı olacağız onların emrinde olacağız. Daha güçlü ve çok daha güçlü olmamız lazım. Hedefimiz belli 400 milletvekili istiyoruz. Anayasayı değiştirecek bir sayı istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın da bu çoğunluk konusunda ki açıklamayı sanki farklı tutuyormuş gibi göstermeye çalışanlar var. Yanlış yorum yapanlar var. Bir Cumhurbaşkanı devletin yönetimi ile ilgili düşüncelerini pekala da parti ismi vermeden açıklayabilir arzularını açıklayabilir. İlk defa halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı tüm Türkiye meseleleri ile yakından ilgilenmesi de son derece doğal. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın da başbakanımızın da sizlere Antalyalılara selamı var.”