İzmir’in Selçuk ilçesinde seçim temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Haziran’daki oylamada Selçuk, Efes’le Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girecektir. Böylesine zenginliğe sahip bir şehrin Avrupa’ya ve dünyaya açılması lazımdır" diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir temaslarına Selçuk ilçesinden devam etti. İlçede ilk olarak partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Çavuşoğlu, burada partililerle bir araya geldi. Mevlüt Çavuşoğlu, ilçe yönetimiyle basına kapalı olarak gerçekleşen bir toplantının ardından, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı da makamında ziyaret etti.
"SELÇUK DÜNYA KÜLTÜR MİRASI ASIL LİSTESİ’NE GİRECEKTİR"
Ziyarette, Selçuk ilçesindeki Efes antik kentinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilmesine ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, "İnşallah Haziran’daki oylamada Selçuk Efes’le Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girecektir. Böylesine zenginliğe sahip bir şehrin Avrupa’ya ve dünyaya açılması lazımdır" şeklinde konuştu.
Selçuk ilçesine yapılan hizmetlere de değinen Çavuşoğlu, "Bugün kendi gözlerimle gördüm ki, Selçuk’a hizmet gelmeye başlamış. Her yerde belediyemizin çalışmaları var. Selçuk’un talepleri Ankara’ya doğrudan ulaşmaya başladı. Sadece Ankara’ya mı? Avrupa’ya da. Başkanımızla Berlin Fuarı’nda beraberdik. İlçemizin tanıtımı için başkanımız dünyanın en büyük turizm fuarında çaba sarf etti. Selçuk’u ziyaretimde gözlerimde gördüm ki artık Selçuk’ta huzur var. Herkes hiçbir ayrım gözetmeksizin belediyenin hizmetlerinden faydalanıyor. Kimse dışlanmıyor" dedi.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise, ziyaret için Bakan Çavuşoğlu’na teşekkür ederek, Efes’in UNESCO sürecini değerlendirdi. Bakıcı, "Kültür ve Turizm Bakanımız zaten bu süreçteydi. Sayın Dışişleri Bakanımızın talimatlarıyla hızlı bir şekilde tekrardan Dışişleri Bakanlığı bu konuda girişimlerini yoğunlaştırdı. UNESCO temsil eden hem Paris’teki büyükelçimiz nezdinde, hem de İzmir’deki büyükelçimiz nezdinde konu takip edildi ve destek verildi. Bu desteğin sonucunda ikinci rapor çok daha güçlü bir şekilde geldi. Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girmesinde hiçbir engel kalmadığı ilan edildi. Ben kendisine tüm Selçuk halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
NİŞANLISIYLA GÖRÜŞEMEYEN GENÇ BİSİKLETÇİYE ’UÇAK BİLETİ’ SÖZÜ
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, belediye ziyareti sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle "Barış için Pedal" adıyla 76 il, 489 ilçe ve bin 693 köyü kapsayan Türkiye turuna devam eden bisikletçi Meriç Şehit’le bir süre sohbet etti. Genç bisikletçinin nişanlısıyla tur dolayısıyla görüşemediğini öğrenen Bakan Çavuşoğlu, Meriç Şehit’e, nişanlısının uçak biletini karşılayabileceğinin sözünü verdi.