Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Akseki ve İbradı ilçelerinde mahalle ziyareti gerekleştirdi. Çavuşoğlu, Türkiye’nin yardım elini dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyacı olan tüm ülkelere uzattığını belirterek, "THY, büyükelçiliklerimiz, TİKA, Kızılay ve AFAD bu beşliyle dünyada her yerde varız" dedi.
Memleketi Antalya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İbradı ilçesinde, Ormana, Başlar mahalleleri ile Akseki ilçesinin Gümüşdamla ve Kuyucak mahallesine ziyaretler gerçekleştirdi. Köylülerin sorunlarını dinleyen Bakan Çavuşoğlu, gerekli çözüm önerilerinin bulunması için çalışma başlatacağını söyledi. Bu yıl Antalya’da önemli uluslararası etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirten Çavuşoğlu, gelecek hafta NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın kentte yapılacağını kaydetti. Çavuşoğlu, toplantı kapsamında ABD’den Almanya’ya İtalya’dan Körfez ülkelerine, Arap ülkelerine kadar çoğunluğu Dışişleri bakanı olmak üzere toplam 52 ülke ve uluslararası kuruluş temsilcisinin Antalya’da ağırlanacağını söyledi. Kasım ayında ise G-20 Liderler Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını anımsatan Çavuşoğlu, zirveye dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderinin katılacağını belirtti. Zirveye dünyanın en zengin 20 ülkesinin yanı sıra Singapur ve İspanya’nın da katılacağını kaydeden Çavuşoğlu, ev sahibi ülkenin bir ülkeyi davet etme hakkı olduğunu kendilerinin de Azerbaycan’ı davet edeceklerini ifade etti.
"TÜRKİYE DÜNYADA ÖNEMLİ BİR AKTÖR"
Çavuşoğlu, evsahibi ülke olarak, kalkınma, iklim değişikliği ve istihdam konuları ile az gelişmiş ülkelerin sorunlarının G-20 gündemine taşıyacaklarını belirtti. Türkiye’nin artık dünyada önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Dünyanın neresine gidersek gidelim ya THY logosu ya büyükelçilik ya da temsilciliğimiz var. Halen dünya genelinde 228 temsilciliğimiz var. Bu anlamda dünyada altıncı sıradayız. Yıl sonuna kadar temsilcilik sayısını 241’e çıkartmayı hedefliyoruz. En büyük büyükelçiliğimizi de Somali’ye yapıyoruz. 80 dönüm araziye kurulacak. New York’ta Birleşmiş Milletler’in karşısında 10 katlı bir Türk evi vardı, onu yıkıp yerine 40 katlı bir bina yapacağız" dedi.
Türkiye’de halen toplam 266 diplomatik temsilcilik bulunduğunu ve İstanbul’un diplomatik temsilcilik bakamından New York’tan sonra dünyada ikinci sırada bulunduğunu kaydeden anlatan Çavuşoğlu, “İstanbul BM’nin bölgesel merkezi olacak. Türkiye gittiği ülkelere sadece ticaret yapmak için gitmiyor. Yardıma ihtiyacı olan bölgelere çok ciddi yardımlar yapıyoruz. Türkiye’nin yardıma ihtiyacı olan birçok ülkeye hastane, okul,su ve kalkınma yardımlarında bulundu” diye konuştu.
Türkiye’nin insani yardım konusunda ABD ve İngiltere’den sonra dünyada üçüncü sırada yer aldığını işaret eden Çavuşoğlu, “Bu nedenle Türkiye gittiği her ülkede itibar görüyor. THY, büyükelçiliklerimiz, TİKA, Kızılay ve AFAD bu beşliyle dünyada her yerde varız" dedi.
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükduru’nun ilçeye tam teşekküllü hastane talebine Çavuşoğlu, tam teşekküllü hastane yapmada sorun olmadığını, fakat doktor ve hemşire ihtiyacı karşılamada zorluk yaşandığını, çünkü bölge hastanesine gelen doktor ve hemşirelerin çok fazla kalmadan ilçeden gittiklerini belirtti.
Antalya’nın yol sorunlarının hızlı bir şekilde çözüldüğünü dile getiren Çavuşoğlu, “Antalya’nın doğu ve batısına duble yol ve otoban yapılacak. Antalya’ya üçüncü havaalanı için Kaş ve Demre bölgesinde uygun bir yer bakılıyor. İnşallah önümüzdeki 5 yılda Antalya’nın her yerinde trenin yanında yollar ve otobanlarla ulaşımı güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.
Bakan Çavuşoğlu, köylülerin veteriner ihtiyacı karşısında ek bir teknisyen görevlendireceklerini belirtti.