Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir dizi açılış ve partisinin seçim bürosunun açılışı için geldiği Adana’nın Kozan ilçesinde isim vermeden muhalefet partilere yüklendi. Bakan Çavuşoğlu, “Bizde Yörüklerin bir tabiri vardır. Bunlara iki tane koyunu versen güdemezler. Birini kaybeder diğerini ise kurda yedirirler” dedi.
Çavuşoğlu; “Bunlara Türkiye teslim edilir mi? Memleketi bunlara emanet eder misiniz? Bunlar bizim bir Yörük tabiri var, iki tane koyunu versen güdemez. Birini kaybeder diğerini kurda yedirir.
Dolayısıyla 17-25 Aralık darbe girişimler, aynı şekilde gezi olayları hepsi bunlar kurgulanmış olaylardır. 17-25 Aralık darbe girişiminde kullanılan bu paralel çete ve bu taşeron kime hizmet ediyor biliyor musunuz? Yurt dışında bunlar Musevi, ermeni lobisi ve Rum lobisi ile birlikte Türkiye’ye karşı işbirliği yapıyorlar bunlar. Amerikalılar bana soruyor, “Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendi ülkesinden ne istiyor da bu kadar sizin aleyhinize çalışıyor” diyorlar. Ermeniler bana söylüyorlar. Ermenilerin içinde çok ılımlı insanlarda var. Neticede bu topraklarda hep beraber yaşadığımız insanlar var. Neticede hep birlikte yaşadığımız Ermeni vatandaşlarımızda var ama yurt dışında diasporası içinde de makul olanlar var. Hatta Türkiye aleyhine çalışıp ta ölçülü olanlar var. Hatta ne diyorlar biliyor musunuz?, ’Biz sizin o vatandaşlarınız kadar fanatik değiliz bunlar sizden ne istiyorlar” diyorlar. Geçen gün bir belediyenin arka kapısından girdiler ve kimlerle işbirliği yapıyorlar biliyorsunuz değil mi? Yeni Türkiye’de o büyük hedeflere ulaşmak için, bugün bu milletin ayağına pranga vurmak isteyenleri engellemek için çalışmaya var mıyız?’ dedi.
Bakan Çavuşoğlu daha sonra seçim bürosunun açılışını yaparak esnaf ziyaretinde bulundu.