Dışişleri Bakanlığı, Somali’nin Puntland Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Garowe’de, UNICEF görevlilerini taşıyan bir minibüse yapılan bombalı saldırıyı kınadı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Somali’nin Puntland Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Garowe’de, bugün sabah saatlerinde UNICEF görevlilerini taşıyan bir minibüse bombalı saldırı gerçekleştirildiği ve ilk belirlemelere göre saldırıda içlerinde BM çalışanlarının da bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz” denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Somali’de barışçıl ve istikrarlı bir bölge olan Puntland’ı hedef alan bu alçakça saldırının, son yıllarda Somali’nin genelinde kaydedilen olumlu gelişmeleri etkilemeyeceğine inanıyoruz. Ülkeye kritik önemdeki insani ve kalkınma yardımlarını sağlamakta olan Birleşmiş Milletler’e başsağlığı diliyor, Somali’nin geleceği için sürdürdüğümüz dayanışma ve işbirliğine olan taahhüdümüzü güçlü bir şekilde yineliyoruz.”