Seçim çalışmaları kapsamında Manisa’ya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, muhalif medyanın bir mengene gibi sıkıldığını öne sürerek, önümüzdeki seçimlerin şahsi özgürlüklerin oylanacağı bir seçim olduğunu belirtti.
DP Genel Başkanı Uysal, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire’yi ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan DP Genel Başkanı Uysal, her seçimin ‘mutlaka önemli bir milat, önemli bir başlangıç, önemli bir dönüm noktası’ olduğunu söyledi.
Uysal, Türkiye’nin tarihi şartlarını düşündüğümüzde biriktirdiği problemleri, kronik meseleleri göz önüne aldığımızda her zamankinden daha fazla, bambaşka bir anlamlar yüklememiz icap ediyor" dedi.
Türkiye dayatmalarla karşı karşıya kaldığı için 14 Mayıs 1950’de Birinci Milli Şef döneminin akabinde nasıl zincirlerini kırmışsa, bugün, yarın tarih kitaplarında 12 yıllık bir İkinci Milli Şef Dönemi olarak anılacak böyle bir hukuksuzluğun, adaletsizliğin hüküm sürdüğü dönemi de tarihin yazacağını söyledi.
Uysal, iktidarın baskısıyla özellikle hak arama merkezi olmuş bu kurumları, siyasetin arka bahçesi haline dönüştürme gayretleriyle beraber, siyaseten kendilerine yakınlık duyacak insanları bu kurumların başına getirerek, buralardan çıkabilecek itirazların önünü kesme gayretleri içerisinde olduklarını gördüklerini söyledi. Bunun kendilerine bir şey getirmediğini, bu ülkeye de bir şey getirmeyeceğini anlatan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buralar aynı zamanda hakem kuruluşlardır. ‘Adalet sarayları yaptık ama içine adalet koyamadık’ diyen Manisalı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın itirafıyla ortaya dökülmüş bu adalet açığının kapandığı, herkesin hukukundan emin olduğu, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye çıkarabilmek adına çalışıyoruz.”
Muhalif medyayı susturma girişimlerinin yeni bir şey olmadığını da belirten Uysal, şöyle konuştu: “Seçimin az bir zaman kala iktidar partisinin deyim yerindeyse eskiden Manisa Tarzan’ı vardı, teşbihte hata olmaz bugün de Tarzan zorda. Suçüstü yakalanmıştır. Bugün 17-25 Aralık sürecinden itibaren bir başka evreye geçti hadise. Hayretle izliyoruz.
Eflatun’un güzel bir sözü var: ‘Hakikat güneş gibidir, gözlerinizi kapatsanız da birilerini sustursanız da hakikat gözlerinizin içerisine süzülür, sızar.’ Bu çabaların bugün Türkiye’de eğer ortada bir hukuksuzluk iddiası varsa, onu da hukuk içerisinde ararsınız. Mağduriyetleri yeni bir mağduriyet oluşturarak, hukuksuzlukları yeni bir hukuksuzluk icra ederek, aklımızın almayacağı, hayalimizden geçirmeyeceğimiz bu ihtirasların neticesinde icat ettiğiniz bu hukuksuzlukları ve bu usulleri milletimiz eninde sonunda yargılamasını yapacaktır.”