Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye’de yeniden dar gelirli vatandaşımızı yoksulluğa mahkum edip siyasal sadakatini satın alma yoluna gidenlere karşı yeniden insanımızın alın terinin karşılığını alabileceği bir düzeni, yeniden üreten bir Türkiye’yi bizler kuracağız” dedi.
Eskişehir’de DP’nin Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen mitingi öncesinde sağanak yağmur partililere zor anlar yaşattı. Sağanak yağmurdan şemsiyelerle korunan partililere seslenen Genel Başkan Gültekin Uysal, "Nereden geldiğimizi ve bu büyük ülkeyi nereye gideceğimizi iyi biliyoruz. Çünkü biz bu milletin iki asırlık tarihi tecrübesinin ışığında oluşturduğu bir büyük geleneğiz. Bir büyük hareketiz. Doğruluğu ispat edilmiş, yegâne siyasetin unsuruyuz” dedi.
“HERKESİN EŞİT FIRSATLARA SAHİP OLDUĞU BİR TÜRKİYE MÜMKÜN”
Siyaseti ve Türkiye’yi değiştireceklerini ifade eden Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün Türkiye’nin rotasını kaybettiği, pusulasını kaybettiği bir dönemde milletin bize ihtiyacı var diyerek, yine sizlere, millete sığınıyoruz. Çünkü başkaları gibi sığınacak farklı yerler aramadık, yeniden millete gidiyoruz dedik. Böyle bir günde Türkiye’nin yeniden büyük bir üreten güç olarak yeniden kendi insanlarına hak ettiği şekilde geleceğini kuşatabileceği bir düzeneği yeniden kurmak için geliyoruz. Bu sistematik hata veren siyaset mekanizması ile yola devam edemeyiz. Herkesin kendi varlığını hayat sahası olarak, 12 Eylül’ün mirası olarak bıraktığı yüzde 10 barajında beklenti içinde olsa da, biz diyoruz ki, önce siyaset değişecek, sonra Türkiye değişecek. Bu haksız adaletsiz vergi düzeninden başlayarak, 12 yılda düzeltmeyenler, bugün gelmiş bir 4 yıl için daha yetki istemektedirler. Söyleyecek çok sözümüzün olduğunu biliyorsunuz. Biz diyoruz ki, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye mümkün. Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye mümkün. Buda ancak ve ancak dün olduğu gibi sizlerin elleriyle, demokratların elleri olacaktır.”
“DEMOKRASİ CESUR İNSANLARIN OMUZLARI ÜZERİNDE YÜKSELİR”
İkbal kapılarını zorlayarak başka başka diyarlarda kendilerine gelecek aramadıklarını söyleyen Uysal, “Türkiye’de yeniden dar gelirli vatandaşımızı yoksulluğa mahkûm edip siyasal sadakatini satın alma yoluna gidenlere karşı yeniden insanımızın alın terinin karşılığını alabileceği bir düzeni, yeniden üreten bir Türkiye’yi bizler kuracağız. Demokrasi cesur insanların omuzları üzerinde yükselir. İşte bugün burada olan cesur insanlar, yürekli insanlar, imanları insanlar bu yağmacılara esir olmuş Türkiye’yi yeniden kurtaracaktır. İkbal kapılarını zorlayarak, başka başka diyarlarda kendimize gelecek aramadık. Biz milletin derdini dert edinmiş bir parti olarak önceliklerimizi her daim millet belirlemiştir. Bugünde Türkiye’de öncülüğümüzü çiftçi belirlemektedir. Bugün önceliğimizi gençlerimiz, kadınlarımız belirlemektedir. Anaların babaların evlatlarının geleceklerinden endişe ettiği, her bakanı ile eğitim sisteminin değiştiği bir Türkiye’de yeniden milli bir politikanın olduğu Türkiye’ye hep beraber geçeceğiz” diye konuştu.