Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Muğla teşkilatınca düzenlenen Menteşe programında esnafları ziyaret etti ve vatandaşlara seslendi. Uçak ile Dalaman’a gelen Uysal, Cuma namazını Dalaman’da kıldıktan sonra parti otobüsü ile Menteşe’ye geldi. DP Genel Başkanı’nı, Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen partililer karşıladı.
Cumhuriyet Meydanı’ndan yaya olarak esnaf ziyaretleri yapan Gültekin Uysal, Muğla’nın dar sokaklarında ilerlerken yaşlı bir kadın tarafından durduruldu. Yaşlı kadın, “Neredesiniz?” diyerek Uysal’a sevgi gösterisinde bulundu.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, beraberinde milletvekili adayları, il ve ilçe başkanları ile Saburhane Meydanı’nda yapacağı konuşma havanın yağışlı olması nedeniyle kahvede gerçekleşti. Uysal burada yaptığı konuşmada, “Geçmişin bu büyük mirasını, bize emanet ettiği idealleri yarınlara taşımak adına burada gördüğünüz, Anadolu’da olmayıp, gözü kulağı buralarda olan, yürekleri titreyen binlerce, milyonlarca demokratın bize emanet ettiği bayrağı inşallah şairin ifadesi ile Anadolu kadar büyük dağına-taşına yerine koymak adına hep beraber bugün mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz. Bin yıldır bu coğrafyada devam eden millet olarak bugün yeniden bu istikameti şaşırtmak adına, gömlek değiştiriyoruz diyerek, kendi istikametlerini unutan, kendilerine meşruiyet kaygısı ile geçmiş arayıp, nihayetinde Menderes diyerek, Demokrat Parti diyerek, kendilerine ait olmadığı bir geçmişi yağmalama yoluna gitmişlerdir. Bunlara zaten gereken cevabı veriyoruz. Menderes kim, siz kimsiniz? Biraz önce Muğla’nın o tarihi sokaklarında yürürken, bir annemiz bizi arkadan haykıra haykıra yakaladı. ‘Neredesiniz’ dedi, ‘ortaya çıkmanız bugündür’ dedi. İşte biz, geçmişin bize emanet ettiği o değerlerin kılavuzluğunda bütün vatandaşlarımızın ızdıraplarının yol göstericiliğinde bildiğimiz doğru yolda yürümeye yeminliyiz. Önümüze barajlar örseler de yeminliyiz. Önümüze engeller koysalar da yeminliyiz. Önümüze yüzde 10 barajını bugün kendileri için geleceklerinin teminatı olarak engel olarak tanısalar da medyada siyasi anlamda olduğu gibi yüzde 10 baraj haline getirseler de ‘biz millete gidiyoruz’ dediğimizde geldiğimiz, sığındığımız işte bu çatılardır” dedi.
“TÜRKİYE ROTASINI KAYBETMİŞTİR”
Uysal, Türkiye’nin bugün mevcut iktidarın elinde rotasını kaybettiğini ileri sürerek, “Türkiye rotasını kaybetmiştir. Bugün Türkiye, bu iktidarın elinde pusulası yanlış istikameti göstermektedir. İşte Ortadoğu’da düştüğümüz durum ortadadır. Suriyeli 2 milyondan fazla insan Türkiye’de mülteci oldu. 4 milyonun üzerinde insanın Türkiye ile beraber bütün komşu ülkelere sefalet içerisinde yaşamaya mahkum edildi. 200 binden fazla insanın katledildiği bir iç savaşı tetikleyen AKP iktidarı olmuştur. Türkiye’ye deli gömleği giydirmek için bu coğrafyada Türk milletinin varlığını münakaşaya açanlar Sevr’lerle beraber deli gömleği giydirmeye çalıştı” diye konuştu.