Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı İzmir 1.bölge milletvekili adayı Gültekin Uysal İzmir’in Ödemiş ilçesinde seçim çalışmasını sürdürdü.
DP Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay eski İzmir milletvekili Mehmet Özkan ve partililer tarafından Ödemiş’in girişinde karşılanan Genel Başkan Gültekin Uysal seçim otobüsünden Ödemişlileri selamladı.
DP Ödemiş ilçe merkezinde partililerle kucaklaşan Genel Başkan Gültekin Uysal, gönülleri bir araya getirmek için yollarda olduğunu belirtti.
Genel Başkan Gültekin Uysal şunları ifade etti: “Anadolu’da, İzmir’de insanlarımız ile kucaklaşmaya çalışıyoruz. Demokrasiyi sindirmiş İzmir’imiz başta olmak üzere egenin her köşesinde de bu sevdanın yeniden haykırışa dönmesi adına tüm arkadaşlarımız bir büyük mücadele içerisindeyiz. Türkiye’nin zincirlerinden kurtulmasının 65.yıl dönümünü yeni icra ettik. 14 Mayıs 1950’de iktidara gelen Demokrat Parti o günkü zincirlerinden kurtuldu. Ama gelin görün ki hukukun müdahaleleri bürokrasinin emir erine getirildiği dönem yeniden bu millet iradesi zincirler vurmak istiyor. İşte böyle bir itirazın gelen bir büyük hareket olarak bu uğurda mücadele ediyoruz. Bugün Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada kendi içinde kendisine yeniden bir rol yapma sahibi ihtiyacı duyduğunda yeniden Demokrat Parti olarak milyonları tek yürek yapmak adına mücadele ediyoruz. İlkleri yapanlar pek çok kez yapabilir. İktidar eliyle her kurumun tartışma konusu yapıldığı ortamda bu ülkenin daha iyi iktidara doğru değil tabandan tabana silkinişin adı olacak büyük Türkiye iradesini yeniden anlatmak için yollardayız. Bu ülkenin varlığı bu coğrafya da dönem dönem münakaşalar çıkmıştır. O yüzden bu millet var olmak yok olma çizgisinden gelerek bunu cevabını vermiştir.”
“77 MİLYON BUNLARIN ALTINDA KALMAYACAK”
77 milyonun bunların altında kalmayacağını belirten Uysal, "Aradığımız hür bir Türkiye’dir. Aradığımız refah içerisinde huzur içerisinde yaşan bir Türkiye’dir. Sadece kendi insanına değil bir medeniyet davası vermiş büyük millet olarak manzum milletlere örnek olmuş, coğrafyamızda da ışıldayan bir ses seda olmamız gerekiyor. Buda kendi meselelerini kendisi çözebilen bir ülke olarak ancak yaşanabilir. İşte bu noktada buğun demokrasinin komada olduğu meselelerimizi demokrasi ortamına aktaramadığımız, hukukun yerle bir edildiği adalet saraylarını yaptık ama içine adalet koyamadık diyen başbakan yardımcılarına inat bu adalet davasın yeniden ayağa kaldırmak adına demokratlar burada milletimiz de burada olacaktır” dedi.
“12 YILDA BELÇİKA BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞIMIZ TARIM DIŞI KALDI”
“Son 12 yılda neredeyse Belçika büyüklüğünde 27 milyon hektar alanın tarım dışı kaldığını belirten Uysal, "12 milyon hektarın hububat üretiminin dışında kaldığını biliyoruz. Bu manzara Türkiye’nin 77 milyon nüfusu milyonlarca turisti ağırlayan bir ülke olarak geçmişte birleşmiş milletler bağlı gıda ve tarım örgütünü endüstriyel tarımı vaat ettiği noktada geçen yıl aldığı kararlar ile aile tarımını ideolojik çeşitliliği gıda güvenliğini sağlamak adına dünyanın önüne koymuştur. İşte demokratlar dün köyünde kasabasında ilçesinde benim insanım şehirdeki insanlar hangi şartlarda yaşıyorsa onları aynı şartlarda yaşatacağım diyerek bir iddia koymuş bunun gereğini yapmıştır. Türkiye’nin imkânları olmadığı dönemde çatlamış toprakları çatlamış elleri ile işleyen bu insanların yüreğine su serpmiştir ovaları su ile buluşturmuştur. Bugünde o hasrete bitirme mecburiyetimiz vardır. Bugün Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada adım adım kaosun göbeğini sürüklendirdiği noktada yeniden bu ülkenin istikrar adası olabilmesi adına kendi iç hukukunu demokrasiyi bir güvenlik şemsiyesi adına ortaya koymuş bütün insanlarını hür ve eşit vatandaşlık temelinde külfetleri kadar nimetlerini de eşit paylaşan vatandaşlar olarak geleceğe ümitle bakmak istiyoruz” diye konuştu.
“EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKÜK”
Eğitim sisteminin çökük olduğunun altını çizen Uysal, “Ailelerimiz 2 kız çocuğu babası olarak bende dahil olarak eğitim sistemi değişir bir bakan değişir pek çok kez sistem değişiyorsa gelecek içinde endişe içinde yaşıyoruz. Bugün bu ülkenin güçlü hale getirilmesi gereken bir milli eğitim politikası yoktur. İmam hatipleri açacağız diğerinin kapatacağız dediği ortamda milyonların geleceği heba edilmektedir. Bu büyük ülke küreselleşen iklim içinde dünyaya ancak üretici güç olarak eklenebilir. Bunun da en iyi sermayesi genç insanlarını bu üretim ve rekabet içerisinde işleyen unsur haline getirmektir. Ama gelin görün ki en fazla genç işsizin olduğu en fazla üniversite mezunu işsizi olan ülkede yaşıyoruz. Bu hak mıdır revamıdır. Kendi çocuklarını hanlar hamamlar yatlar katlar gemiler gemicikler içerisinde yaşayacak bu ülkenin yetimin öksüzün hakkını yiyerek yaşayacak ama bu ülkenin vatandaşlarını kendi geleceğini alın teri akıtarak çalışarak kendi rızkını tercih etmek isteyen insanlara imkân vermeyeceksiniz. Bu ülkeyi rantiye yağma düzenine sokanlar artık bu sistemin sürdürülemeyeceğini görecektir. Milletimiz de eninde sonunda 7 Haziran’da olduğu gibi 65 yıl evvel zincirlerinden kurtulduğu gibi yeniden zincirlere vurulmak istediği bir noktada bunlara itirazı yapacak seslendirecek dün olduğu gibi bugün de bu Demokrat Parti’yi bu demokratları hürriyetçi demokratları hayra anahtarı olacak eli yapacaktır” dedi.
“NAMUSLU İNSANLARLA SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Uysal şunları kaydetti: “Türkiye’de, İzmir’de ilçelerimizde başta olmak üzere inandığımız değerlerden konjektürel insanların öncelikleri başka yerlere savuranlar aksine dimdik ayakta duranlarla ve çıktığımız yolda namusuz insanlarla kazanacağımıza namuslu insanlarla sonuna kadar mücadele etmeye ulaştığımız noktada bugün bu memlekette namuslu insanlarımız ile mücadele ediyoruz. Birilerinin bırakın adlarına ak desinler ama boyunlarında çan olarak taşımaya mecbur kaldıkları yolsuzluk iddiaları ile isimlerinin ak olması yetmez alınlarının da ak olması gerekir. Alınları ak olan insanlar buradadır”.
Genel Başkan Uysal, konuşmasının ardından DP Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay da, genel başkanlarını Ödemiş’te ağırlamaktan mutlu olduklarını, üzerlerine düşecek her türlü görevi yerine getirmek çalıştıklarını belirtti.
Genel başkan Gültekin Uysal daha sonra Ödemiş cumartesi pazarında pazarcılara ’hayırlı işler’ diledi. Daha sonra Ödemiş’ten ayrılarak Tire ilçesindeki programına katıldı.