Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Öğrencilere vaadimiz var. Her sabah öğrencilerimize okulda kahvaltı yaptıracağız. Bu sayede çocuklar ve anneleri artık kavga etmeyecek" dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker bir dizi ziyaret ve seçim çalışması için Denizli’ye geldi. DSP İl Binası’na girmeden önce gazetecilerin oturduğu Bab-ı Ali Çayevi’ne uğrayan Türker, burada gazetecilerle sohbet etti. Daha sonra DSP’nin Denizli adayları ile parti binasına geçen Türker burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
CHP’YE TAŞERON ELEŞTİRİSİ
Seçim vaatleri konusunda bilgi veren Türker, "Tüm ücret ve maaşlar asgari ücrete kadar vergiden muaf olacak. 3 bin TL alıyorsa 2 bin TL’ye kadar vergiden muaf olacak. Buradan doğan fark işveren için de yük olmaktan çıkacak. Asgari ücretli işverene bin 600 TL’ye maloluyor. Bunda taşeron çalıştıranlar yük geliyor. Bunun için de taşeron sisteminin de kalkması gerekir. CHP’de taşeronu kaldıracağını söylüyor. Bunların birçok yerde belediyeleri var. O zaman belediyelerde kaldırsın. Örneğin İzmir Belediyesi taşeron işçi çalıştırıyor. Partin taşeronu kaldıracağız diyor ancak belediyesinde taşeron var. O zaman iktidar olunca nasıl kaldıracaksın? Bunları söyleyip yan çiziyorlar" dedi.
KAHVALTI VAADİ
Seçim bildirgelerinde acilen yapılması gereken işleri sıraladıklarını kaydeden Türker, her sabah devlet okullarında çocuklara kahvaltı verileceğini söyledi. DSP Lideri Türker şöyle konuştu:
"Kahvaltı verilmesi çok önemlidir. Bu konuda devletin çiftçiden aldığı mallar de tüketilmiş olacak. Ayrıca çocuğun anne ile kavgası sona erecek. Sabah anne erken uyanıp kahvaltı hazırlıyor ancak çocuk kahvaltı yapmadan okula gidiyor. Kavga ediyor. Hayatın ilk evresinde çocuk annesi ile kavga ederek başlıyor okula. Bu süreç sona erecek. Ayrıca kahvaltı olmayınca çocukların algısı düşüyor. Birçok derste geri kalınmasına neden oluyor. Algılama azalıyor. Algılamanın az olmasının nedeni beslenme eksikliğidir. Bu da ilerleyen dönemlerde kavga başlıyor. Birbirimizi anlamamaya başlıyoruz."
"YÜZDE 10’LUK BARAJI AŞACAĞIZ"
7 Haziran seçimlerinde yüzde 10’lık barajı aşacaklarını iddia eden Türker, "Meclisteki 4 partinin yanı sıra DSP ve Saadet Partisi de barajı aşacak. 6 partili bir meclis olacak. Kimse tek başına iktidar olamayacak. Ardından da Türkiye’nin federal bir yapıya kavuşması için AK Parti ve CHP’nin koalisyon yapacağını düşünüyoruz.Bu yüzden vatandaşlarımız bu yüzden kendi partisine dönecek. Şu anda AK Parti’de yüzde 5 oyumuz var. Bunları geri alacağız" ifadelerini kullandı.
KENAN EVREN’E RAHMET
DSP Lideri Masum Türker son olarak Kenan Evren’in ölümüyle ilgili düşüncelerini ise, "Kenan Evren’e Allah rahmet eylesin. Biz inançlara saygılı bir laikliğe inanıyoruz. Allah taksiratını affetsin. Cenazesine gitseydik mecburen hakkımızı helal edecektik. Müslüman’ız ve kurallarını uygularız. Şu anda fikirleri devam ediyor. Yüzde 10 barajı da Kenan Evren koydu. İslami inancımızla dünyanın gerçeklerini birbirinden ayırt ediyoruz" şeklinde açıkladı.
Masum Türker daha sonra partililerle seçim çalışmasına devam etti.