Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) milletvekili adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, “Milletvekili seçimi için bana halktan gelen büyük bir istek oldu. Bu, sırf halkımızın arzusu değil, aynı zamanda birçok siyasi liderin de arzusuydu” dedi.
MHP’nin İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş’la görüşen Ekmeleddin İhsanoğlu, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olarak gösterilmesinde MHP’nin öncü rolü olduğunun altını çizerek, “Bu kez milletvekili seçimi için bana halktan gelen büyük bir istek oldu. Nereye gitsem halktan da büyük bir talep vardı. Halk ‘sizi mecliste görmek istiyoruz’ dedi. Bana oy veren 15.5 milyon insan, bize oy verenler de vermeyenler de birçok insan benim meclise girmemi istedi. Bu sırf halkımızın arzusu değil aynı zamanda da birçok siyasi liderin de arzusuydu. Ben bu çerçevede bir değerlendirme yaptım bundan kaçmayı kendi millet ve vatan anlayışıma aykırı buldum ve Sayın Bahçeli’nin çok önceden yapmış olduğu nazik teklifin tekrar edilmesi neticesinde kabul ettim ve ben bundan dolayı mutluyum şeref duyuyorum” dedi.
MHP’nin Türkiye’deki güven ve huzurun teminatı olduğunu belirten İhsanoğlu son günlerde Türkiye’de yaşananlara değinerek, “Özellikle bu son günlerde Türkiye’nin yaşamakta olduğu kutuplaşmanın ötesinde çatışma ortamına sürüklenmek istendiği bir anda MHP’nin duruşu ülkemizin huzuru ve ülkemizin barış içerisinde yeniden demokrasi tesis etme anlamında çok önemli hizmetleri olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
İhsanoğlu MHP’nin Türk milliyetçiliğinin temsilcisi olarak milletin gözü önünde çok mümtaz bir yer edindiğini ifade ederek, “Bugün eğer Türkiye’de çatışma ortamı yoksa eğer Türkiye’de bugün kötü niyetli insanların emelleri gerçekleşmiyorsa buradaki MHP’nin ve Sayın Bahçeli’nin tavrı çok önemlidir. Şimdi biz geleceğe bakacağız ve burada Haziran’da yapılan seçimde MHP’nin maksimum oy almasını sağlamamız lazım çünkü MHP ne kadar güçlenirse Türkiye’de demokrasi o kadar güçlenecektir ve demokrasinin sırf bir parmak hesabından ibaret olmadığı görülecektir” dedi.
MHP İstanbul 2.Bölge 1. sıradan seçim yarışına katılan İhsanoğlu, MHP’nin sembolü olan bozkurt işaretini de yaptı. Pazar günü MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenleyeceği aday tanıtım toplantısına da katılacak olan İhsanoğlu seçim çalışmalarına başlayacak.