AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 7 Haziran seçiminin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu belirterek, “Eğer AK Parti olmasa bugün kazandıklarımızın hepsini kaybederiz. Yaptığımız eserlerin bakımını yapamazlar” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Osman Boyraz ve Ravza Kavakçı Kan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy’de düzenlenen Sivaslılar Gecesi’ne katıldı. Çok sayıda Sivaslının bir araya geldiği gecede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti’nin iktidara geldikten sonra Sivas’a muhteşem eserler kazandırdığını söyledi.
“MUHTEŞEM İŞLER YAPTIK”
Erdem, “Biz gerçekten iktidarda bulunduğumuz dönemde muhteşem işler yaptık. Bakın Yüksek Hızlı Tren. Dünyada Yüksek Hızlı Trene sahip 8 ülkeden birisi Türkiye. Türkiye’de de bakın İstanbul-Ankara, İstanbul-Konya, Ankara-Konya, ondan sonraki hat neresi. Nereye yapılıyor. Sivas’a. Bu Sivas’a verdiğimiz değeri göstermiyor mu” şeklinde konuştu.
“O PARTİLER, HALKIN UMUDUNU TÜKETTİ”
AK Parti dışında iktidar hesabı yapan bir partinin olmadığını vurgulayan Erdem, “AK Parti’nin dışında ben iktidara geleceğim, ülkeyi yöneteceğim diyen bir parti yok. Hedefi yüzde 35 olan bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelebilir mi? Gelse ne anlamı var ki. Bakın 2002’de AK Parti’nin dışında birçok partiler vardı. Bu Partilerin her birisi de bu ülkenin kaderinde rol oynamış büyük büyük partilerdi. Ama milletimiz ilk defa seçime giren AK Parti’ye destek vererek AK Parti’yi iktidara getirdiniz. Neden? Sebepsiz değil. Çünkü o partiler, halkın umudunu tüketti. Halkın geleceğini kararttı. Ülkeyi 70 sente muhtaç etti” diye konuştu.
Bu seçimin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu belirten Erdem, CHP’nin 2035 projesine atıfta bulunarak, kötü bir taklitçi olduklarını söyledi.
“AK PARTİ İHTİYAÇTAN DOĞDU”
Ekrem Erdem, “Değerli dostlar taklitle olmaz. Gerçekten o partiler, CHP’si ile MHP’si ile eğer geçmişte hizmet etmiş olsalardı, AK Parti diye bir parti olmazdı. AK Parti ihtiyaçtan doğdu. Halk ihtiyaç duydu partisini kurdu, hemen her seçimde sahip çıktı. Sahip çıkmaya da devam edecek. Eğer AK Parti olmasa bugün kazandıklarımızın hepsini kaybederiz. Yaptığımız eserlerin bakımını yapamazlar” dedi.
Programda konuşan AK Parti Milletvekili Adayı Osman Boyraz, “Amacımız milletin ekmeğini büyütmek, milletimizin aşını büyütmek, Sivas’tan göçü durdurmak. Bu noktada da özellikle Sivaslı milletvekillerimiz ve bakanlarımız da büyük gayret gösterdiler. Geçmişte hemen hemen her evde özellikle 90’lı yıllarda sürekli göç olurdu. Ama son yıllarda özellikle Sivas’a yapılan hizmetlerle göçün kısmen durdurulduğuna da hepiniz şahitsiniz” diye konuştu.
“İNSANLARIN DEVLET TARAFINDAN EZİLDİĞİ GÜNLER GERİDE KALDI”
Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan ise, “Eskide belirli zamanlarda iktidarlar güçlerini muhafaza etmek için sağcı solcu, Alevi Sünni, Kürt, Türk, dindar, gerici, çağdaş gibi ayrımlarla bizim aramıza başı örtülü başı, açık gibi ayrımlarla bizim aramızda nifak tohumu sokmaya çalışırlar. Ama bunlar bizden rağbet görmedi ve Allah’a şükür insanların devlet tarafından ezildiği günler geride kaldı. Artık halkına hizmet eden devlet anlayışı onun yerini aldı” şeklinde konuştu.