30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri sonrası gündeme gelen ’trafolara kedi girdiği’ yönündeki söylemler nedeniyle bugün seçim sırasında trafoları gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kedilere ciğer vererek, “Trafoya girme” dedi.
7 Haziran seçimleri Malatya’da olaysız şekilde devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte kent merkezindeki elektrik trafolarında kedi aradı. Uzunca bir aramadan sonra bir trafo kenarında kedileri bulan Ağbaba, daha sonra yanlarında getirdikleri ciğerleri kedilere verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı, 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem milletvekili adayı Veli Ağbaba, "Umarım trafoya kediler girmez ve herkesin içine sinen bir sonuç olur" dedi.
Ağbaba, ciğer verdiği bir kediye, “Sakın trafoya girme. AKP’lilere uyma sakın. Bak İl Başkanımızın helal para ile aldığı ciğerleri ye” dedi.
Son seçim döneminde trafoya kedi girdikten sonra hilelerin arttığını savunan Ağbaba, “Örgütümüz bu konuda bir tedbir aldı. Örgütümüz yaklaşık bir ton ciğer almış, trafolara kedi girmesini engellemek için. Böyle bir tedbir alarak, kedileri trafolardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Malatya’da ciğer kalmadı. Umarım trafoya kediler girmez ve herkesin içine sinen bir sonuç ortaya çıkar" şeklinde konuştu.