AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın klozetlerinin altın kaplama olduğu yönündeki iddiasının yalan olduğunu belirterek, “çamur at izi kalsın” mantığı ile yapılan siyasetin eski Türkiye’de kaldığını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’nın ilçelerinde düzenlediği mitinglere katılan AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın klozetlerinin altın kaplama olduğu iddialarına ilişkin Elibol, Kılıçdaroğlu’nun yalan söylediğini ifade etti.
“İSRAFI ARIYORSA CHP’NİN HESAPLARINA BAKSIN”
“Çamur at izi kalsın” mantığı ile yapılan siyasetin eski Türkiye’de kaldığını kaydeden Elibol, “Ana muhalefet partisinin lideri çıkıyor, ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın klozetleri altın kaplı’ diyor. Şerefli bir adam iddiasını kanıtlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da ‘hodri meydan gel bak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı açık’ dedi. Seçime üç beş gün kala toplumda bir israf algısı oluşturmaya çalışıyor. Önce Diyanet İşleri Başkanının makam otomobilinden başladı. Oysa kendisinin altında son model otomobiller var. İsrafı arıyorsa CHP’nin hesaplarına baksın. Anayasa Mahkemesi CHP’nin hesaplarındaki anormallikler için cezalandırdı. Koskoca siyasi parti lideri kendine yakışmayan, asılsız ithamlarda bulunmasın. Yalan söylüyor, koskoca genel başkan yalan söylemez. Toplumdaki güvenilirliğini kaybeder. O klozetler altın kaplama değil. Seçim öncesi anlayışları çamur at izi kalsın. Yalan söyle, çamur at belki üç beş kişi kanar. Siyasete yakışmıyor. 21. yüzyılın siyaset yapma biçimi bu olamaz. Bu eski Türkiye’deki siyaset yapma yol ve yöntemi, yeni Türkiye’de böyle bir şey yok” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN ULUSLARARASI ALANDA ZOR DURUMDA BIRAKILMASINA ÇANAK TUTMAK MHP’YE YAKIŞIYOR MU?”
MİT TIR’larının ifşa edilmesine ve MİT TIR’ları üzerinden siyaset yapılmasına tepki göstererek özellikle MHP’yi eleştiren Elibol, “Meğer bu ülkede ne kadar gayri milli unsur varsa haberimiz yok. Ya bu ülkede gayri milli unsur çok ya da bu ülkede devlet sırrı kavramı gelişmemiş. MİT TIR’larında ne vardı ve nereye gitti? Eğer bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, ‘MİT TIR’larındaki yük Suriye’deki Türkmenlere gitti’ diyorsa buna itibar etmek gerekir. Bu TIR’ları oraya bizim gizli servisimiz götürdü. Adı üstünde gizli servis, faaliyetleri gizli olur. Eğer Türkiye Suriye’deki Türkmenlere bir yardım yapacaksa bunu zaten gizli yapar, adı üzerinde gizli servis. Davul zurna çalınarak, dünyaya ilan edilerek yapılmaz. Başbakan o TIR’larda Türkmenlere tıbbi yardım gittiğini söylüyor, onlarda silah olduğunu iddia ediyor. Diyelim ki silah vardı, bunu ifşa etmek yakışıyor mu CHP’ye ve HDP’ye. CHP ile HDP’yi anlıyorum, çünkü onlar Eset’i destekliyorlar. ‘Ben milliyetçiyim’ diyen MHP’ye yakışıyor mu bu devlet sırlarını ifşa etmek? Devlet sırlarının gazetelere düşmesi, MİT’in faaliyetlerinin ifşa edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararası alanda zor durumda bırakılmasına çanak tutmak MHP’ye yakışıyor mu? Milli bir konu siyasete malzeme yapılır mı? Bizim gizli istihbarat servisimizin faaliyetini üç beş oya değişmek MHP’ye yakışıyor mu, böyle mi MHP’nin milliyetçiliği?” diye konuştu.
“DEMİRTAŞ DOĞUDA BAŞKA, BATIDA BAŞKA HAREKET EDİYOR”
HDP’nin İstanbul’daki mitinginde sayıları çok azınlıkta da olsa Türk bayraklarının olduğuna dikkat çeken ve Demirtaş’ın batıda insanları Türk bayrağı üzerinden kandırmaya çalıştığını ifade eden Elibol, “Demirtaş bununla övünüyor, ‘normalleşme’ diyor. Demirtaş o bayraklarla batıdakileri kandırmaya çalışıyor. Demirtaş’ın cesareti varsa o bayrakları Diyarbakır mitinginde, Hakkari mitinginde sallatsın. Aylardır söylüyoruz, Demirtaş doğuda başka, bat’da başka hareket ediyor, herkesi kandırmaya çalışıyor. İstanbul’da üç beş tane Türk bayrağı sallayarak ulusalcı CHP’lilerin, Alevi vatandaşlarımızın, bazı başka partililerin, HDP’nin terörle bağlantısından rahatsız olanları kandıracağını zannediyor. Bunu yapabiliyorsa doğuda yapsın. Bizim Türk bayrağımızın bölücü başının posterinin yanında işi yok. Demirtaş Türk bayrağı üzerinden siyaset yapıyor. Türk bayrağını üç beş oy için kullanıyor ama kimse bunu yutmuyor” ifadelerini kulandı.