AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Tokat’ta yapılan cemevi açılışında Alevilerden kendilerini kullandırtmamalarını isteyerek, “Hazreti Muhammed’in ve Hazreti Ali’nin yolu belli. Bu yolun dışına çıkmayın” dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, memleketi Tokat’ın Zile ilçesi Ciğerbağı köyünde Ciğerbağı Cemevi’nin açılışına katıldı. Cemevinin açılışına Nuri Elibol ile birlikte Vali Cevdet Can, Zile Kaymakam Nuri Özder, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve çok sayıda davetli katıldı.
“BU YOL HACI BEKTAŞ-I VELİ’NİN YOLU”
Kendi doğduğu Uzunöz köyünün komşu köyü olan Ciğerbağı köyünde yaşadığı anıları hatırlayan Elibol, açılışa katılan Alevi vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. “Çok şanslısınız, sizin dedeleriniz, atalarınız bu cemleri çok zor şartlarda yapıyorlardı” ifadelerini kullanan Elibol, önemli bir konuya dikkat çekerek, “Son yıllarda Alevi dedelerini işin dışında tutarak Ali’siz bir Aleviliğin peşinde olanlar var. Aman onlara fırsat ve imkan vermeyin” dedi.
Araya sokulan fitneye dikkat çeken Elibol, “Bu yol Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolu. Bizim bir arada yaşamı devam ettirmememiz için hiçbir sebep yok. Fitne fesat ayaklanır, önemli olan akıllı insanlar fitneyi kovarlar. Mustafa Kemal ve arkadaşları bu cumhuriyeti kurarken kimseyi ayırmadılar. Bu cumhuriyette Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının ortaya koyduğu idealde Alevi’nin Sünni’ye, Sünni’nin Alevi’ye, Kürt’ün Türk’e, Türk’ün Kürt’e üstünlüğü yok. Hepsi beraber bu cumhuriyetin hamurunu oluşturan İstiklal Harbini omuz omuza veren insanlar” diye konuştu.
İnanç özgürlüğü konusunda, etnik kimliklerin tanınması konusunda, mezhepsel kimliklere sağlanacak imkanların artırılması konusunda eksiklerin olduğunu, eksikleri gidermenin yolunun şiddet olmadığını kaydeden Elibol, “Kendinizi kullandırmayın kimseye. Hazreti Muhammed’in ve Hazreti Ali’nin yolu belli. Bu yolun dışına çıkmayın. Bu coğrafyada biz hep el ele, kol kola büyüdük” şeklinde konuştu.
“HEPİMİZ ANADOLU BAHÇESİNİN ÇİÇEKLERİYİZ”
Türklerin Anadolu’ya Bektaş-i Müslümanlar olarak girdiğini söyleyen Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, “Yıllarca Anadolu’da bizi yok saydılar, yok olmadığımızı bu meydanda gösteriyoruz. Yok saymak ile hiçbir şey yok olmuyor. Hepimiz Anadolu bahçesinin çiçekleriyiz. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Alevi kültürü Anadolu’nun mayasıdır, hamurudur” ifadelerini kullandı.
“BİZ SİZİN DERTLERİNİZLE DERTLENİYORUZ”
Konuşmasına “Dost bağınıza geldik” ifadeleri ile başlayan Vali Cevdet Can, “Biz beraber bir Türkiye’yiz. Biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz öz olarak biriz. Sizlerin özü gülüyor, yüzü gülüyor. Şuanda kendi köyümde gibiyim. Aramızda hiç ayrılık gayrılık yok. Biz sizin dertlerinizle dertleniyoruz. Dualarımız aynı, kıblegahımız aynı. Tek amacımız var, onların ahlakı ile ahlaklanmak” dedi.
Vali Cevdet Can, Nuri Elibol, Kaymakam Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve diğer davetliler Ciğerbağı Cemevinin açılış kurdelesini keserken, Kaymakam Nuri Özder, cemevine katkılarından dolayı Nuri Elibol’a plaket verdi.