AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP’li belediyenin yönetiminde olan Yenimahalle’nin eski güzel günlerine kavuşması gerektiğini belirterek, CHP’nin ayak bastığı yerde ot bitmediğini söyledi.
AK Parti Yenimahalle İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen tanışma yemeğinde Ankara birinci ve ikinci bölge milletvekili adayları partililerle bir araya geldi. Düzenlenen yemekte protokol masası yerine gençlerle aynı masada oturmayı tercih eden AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, gençlerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Partililere hitaben konuşan Nuri Elibol, Yenimahalle’den CHP’nin izlerinin silinmesi gerektiğini söyledi. “CHP’nin ayak bastığı yerden kolay kolay ot bitmez” diyen Elibol, Yenimahalle’nin bu konuda talihsiz olduğunu belirterek, “Eski Yenimahalle Çankaya ile beraber Ankara’nın en gelişmiş ilçelerinden birisiydi. Yenimahalle’nin her tarafını gezdim ve çok üzüldüm. CHP’nin izlerini Yenimahalle’den silmemiz gerekiyor. Yenimahalle’nin eski günlerine kavuşması için bizim CHP’yi buradan yolcu etmemiz gerekiyor” dedi.
Yenimahalle’nin sol kimliği olan bir kent olmadığını, Yenimahalle’nin Anadolu’nun bir özeti olduğunu kaydeden Elibol, “Böyle bir kentin sol karakterli olması mümkün değil. Bir belediye başkanı düşünün ki iki dönemdir adam öperek işi idare etmeye çalışıyor. Hiçbir yatırım yapılmamış kente. Bu seçimde biz Yenimahalle’de arzu ettiğimiz oyu alabilirsek yerel seçimde işimiz çok daha kolay olacak. Beyleri uyarıyorum, Yenimahalle’nin kadınları kadar çok çalışırsanız burada sandıkları patlatırız. Burada Kadın Kolları ve Gençlik Kolları çok çalışıyorlar. Hep beraber Yenimahalle’nin makus talihini değiştireceğiz” diye konuştu.
“AK PARTİ BİR DAVA HAREKETİDİR”
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise yaptığı konuşmada, AK Parti’nin bir aile, bir dava hareketi olduğunu söyledi. Kendisinin son bir hafta içerisinde moralinin çok düzeldiğini ve sahada durumun gittikçe daha da iyiye gittiğini ifade eden İşler, “Allah nasip ederse 7 Haziran’da ikinci yarıyı güçlü bir şekilde başlatıyoruz ve Allah nasip ederse onu hedefliyoruz en azından. Öyle değil mi? İnşallah buradan on milletvekili çıkarmak için gece gündüz çabalayacağız ve Allah’ın izni ile bu başarıya hep birlikte imza atacağız” diye konuştu.
7 Haziran seçimlerinin AK Parti açısından çok önemli olduğunu kaydeden İşler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimlerinden sonra da görevine yine başbakan olarak devam edeceğini belirtti.
“ENERJİ KAYBINA TÜRKİYE’NİN TAHAMMÜLÜ YOK”
“7 Haziran bizim rüştümüzü ispat etme seçimi olacak” diyen İşler, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugüne kadar 9 defa Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sandıkları patlattık, şimdi ilk defa ama 10’uncu kez Sayın Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde AK Parti ailesi olarak, AK Parti camiası olarak yeniden sandıkları patlatmamız lazım. Allah nasip ederse şuan sahada durum çok iyi. Gün geçtikçe daha da iyiye gidiyoruz. Önümüzde daha bir aya yakın bir zaman var. İnşallah biz bu seçimlerden artık anayasayı değiştirecek veya en azından referanduma götürecek bir sayıyla çıkmak istiyoruz. Türkiye’nin önünde büyük engeller var. Bu engelleri artık aşmamız lazım. Daha fazla zaman kaybına, enerji kaybına Türkiye’nin tahammülü yok. Dolayısıyla Allah nasip ederse bu sayıya ulaşıp ilk işimiz yeni anayasayı yapmak olacak ve referandumda milletimizin onayına Allah nasip ederse sunacağız. Bunu başardığımız zaman yeni Türkiye’nin hukuki alt yapısını, zeminini de atmış olacağız. Ondan sonra önümüz açılmış olacak.”
“AK PARTİ’NİN İKTİDAR DERDİ YOK”
İşler, yeni anayasa ile birlikte başkanlık sistemini getireceklerini vurguladı. Başkanlık sistemini kendileri için istemediklerini, AK Parti için istemediklerini kaydeden İşler, “Biz zaten iktidardayız” diye konuştu.
AK Parti’nin iktidara gelme gibi bir derdinin bulunmadığını söyleyen İşler, “AK Parti bugüne kadar yapmış olduğu icraatlarla hep milletimizin gönlünde taht kurdu ve inşallah 7 Haziran’da yeniden yoluna devam edecek. Peki neden başkanlık sistemini istiyoruz; çünkü Türkiye için, 77 milyon için, gelecek nesiller için istiyoruz. Bizler çok açılar çektik. Parlamenter sistemde çok sıkıntılar çektik. Vesayetleri gördük. Artık bunların hepsi bitsin istiyoruz. Başkanlık sisteminde vesayet yoktur. Tek vesayet vardır, o da milletin vesayetidir. Başka bir vesayet yoktur. Başkanlık sisteminde siyasi kriz, kaos yoktur. Aynı zamanda koalisyon ihtimali sıfırdır. Başkanlık sistemini biran önce Türkiye’ye getirmeliyiz” dedi.