AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, devletin ve hükümetin engelli ve evde bakımı gereken hastalara sağladığı imkanların yanı sıra Pursaklar Belediyesi’nin de sosyal belediyecilik anlayışının gereğini yerine getirdiğini söyledi.
Pursaklar’da engelli ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, devletin engelli ve evde bakımı gerekli hastalara sağladığı desteğin yanı sıra Pursaklar Belediyesi’nin de sosyal belediyecilik anlayışının gereğini yerine getirdiğini söyledi.
Engelli ve evde bakımı gereken hastaları ziyaret ettiğinde kendisini Norveç veya İsviçre’de hissettiğini belirten Elibol, “Evde yatalak hasta bakımı zor iş. Allah hepsine acil şifalar versin. Gördüm ki, anne sevgisi her şeyi hallediyor. Anneler engelli çocuklarına bütün yüreklerini açmışlar. Onları omuzlanmışlar götürüyorlar. Sosyal devletin ne kadar önemli olduğunu gördüm bu ziyaretlerde. Devletimiz, hükümetlerimiz engellilerle ilgili aldığı tedbirlerle engelli kardeşlerimizin ailelerin üzerine yükleyebileceği maddi külfetleri ortadan kaldırmış. Her türlü bakımını üstlenmiş devlet. Hem akülü araç vermiş hem engelliye maaş bağlamış hem de engelli ailesine maaş bağlamış. Engellinin her türlü ulaşımı da karşılanıyor. Kendimi bir an Norveç’te İsviçre’de hissettim” dedi.
Evde bakımı gereken hastalara da aynı imkanların sağlandığını kaydeden Elibol, “Devlet; evdeki hastalara ve refakatçilere devlet bir bedel ödüyor. Pursaklar Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Devletin sağladığı bu sosyal yardımların yanı sıra belediye de katkıda bulunuyor, Pursaklar Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Pursaklar Belediyesi engelli vatandaşlarımızı ve yatağa bağlı hastalarımızı ziyaret ediyor ve bir takım destekler sağlıyor. Bence sosyal belediyecilik budur. Engelli kardeşlerimiz ve yatağa bağlı hastalarımıza yapılan hizmet asfalttan, kanalizasyondan, yoldan daha önemlidir. AK Parti belediyeciliğinin Türkiye’ye getirdiği yeni fotoğraf budur. Bu insanlar yalnız bırakılmamıştır” diye konuştu.
Devletin bütün engelleri ortadan kaldırdığını ifade eden Elibol, “En büyük engel sevgisizlik, sevgisizliği ortadan kaldırdığınızda ortada hiçbir engel kalmıyor. Şuanda bizim önümüzde duran tek engel sevgisizlik” açıklamasında bulundu.