AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Yenimahalle’nin sol kimliği olduğu yönündeki iddialara karşı çıkarak, Yenimahalle’de AK Parti’ye karşı büyük bir ilgi olduğunu söyledi.
Seçim çalışmalarını Yenimahalle Batıket’te sürdüren AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Yenimahalle’nin diğer ilçelere oranla geride kaldığını kaydeden Nuri Elibol, “Yenimahalle’nin çok gelişmediğini, yerinde saydığını gördüm. Keçiören, Pursaklar, Sincan Yenimahalle’yi geçti, burası biraz yerinde kalmış” dedi.
Yenimahalle’nin sol bir yer olmadığını belirten Elibol, “Yenimahalle Anadolu’nun özetidir. Batıkent’te bir yapılanmaya bakarak Yenimahalle’nin sol olduğunu söylemek doğru değil. Bir Belediye Başkanı ile burası solcu olmaz. Bu kentin kimliği var, bu kimliği tekrar diriltip ayrım yapmadan sahip çıkacağız. En çok Yenimahalle’de program düzenliyorum, herkesle görüşüyorum, iyi tepkiler alıyorum. Batıkent’te AK Parti’ye karşı bir ilgi var. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmayacağız” diye konuştu.
AK Partililere uygulanan mahalle baskısına tepki gösteren Elibol, “Ben bundan sonra buradayım” ifadelerini kullanarak, yeni dönemde Yenimahalle’nin daha iyi hizmetler alacağına dikkat çekti. 7 Haziran seçimlerinin önemini anlatan ve Türkiye’nin bu virajı kaza yapmadan geçmesi gerektiğini kaydeden Elibol, “2002’den öncesini hatırlayın, biz Kur’an kursu açamıyorduk, gizli öğretiyorduk Kur’an-ı Kerimi. Bugünlere kolay gelmedik. ‘Hiçbir şey yapılmadı’ diyenler vicdansızlık eder. Bu ülkede Anadolu insanının iktidara hakim olması için çok şey yapıldı. Biz bu ülkeyi bir gecede IMF’ye teslim edemeyiz. Bu arabanın bu virajda devrilmemesi lazım. Herkes üzerine düşeni yapsın, bu bir memleket meselesi. Ellerine fırsat geçerse bize yerin yedi kat altında Kur’an kursu açtırmazlar” şeklinde konuştu.