Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 7 Haziran seçimlerinde zayıf çıktıkları takdirde ülkenin geleceğinin hiç de parlak olmayacağını söyledi.
Elvan, Mersin’in Tarsus ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatının düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, “Eğer biz bu mücadelede zayıf çıkarsak, mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdüremezsek Türkiye’nin geleceği hiç de parlak değildir. Bunu net bir şekilde söylüyorum” dedi.
Muhalefeti de eleştiren Elvan, “CHP Genel Başkanı çıkıyor, benim hedefim yüzde 35 oy almaktır diyor. Yani diyor benim hedefim bir koalisyonun parçası olmaktır. MHP, HDP de aynı söylemin içendeler. Soruyorum size Türkiye’ye bu koalisyonların bir artısı olmuş mudur? Türkiye’nin koalisyon dönemlerine bakın, hep krizler yaşanmıştır. Türkiye’de 3 milyon işsizimiz var, 6 milyon işsizimiz yok. CHP 6 milyon işsiz var diyor, yalan. Bizim iktidarımızda işsizlik ve yoksulluk en alt seviyelere inmiştir. Bunların ellerinde hiçbir proje olmadığı için atıp, tutuyorlar, ben emekliye, işsize, memura, çiftçiye şunu yapacağım, bunu yapacağım diyorlar. CHP’nin MHP’nin vaatlerine bakacak olursak bu ülkede hiç yatırım yapmayacaksınız. İşçinin, memurun maaşını ödemeyeceksiniz. Eski günlere geri döneceğiz. Bunun hesabını kendileri de çok iyi biliyorlar. Ama bunlar vatandaşı kandırmanın peşinde. Bizim insanımızın bunların palavralarına karnı toktur. 1950’li yıllardaki siyasetin hala peşindeler. Oysa bu millet her şeyi görmektedir. Her şeyin farkındadır" diye konuştu.
Türkiye’yi çok sevdiklerini dile getiren Elvan, ”Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini düşünüyoruz. Biz büyük hedefler koyduk. Dedik ki 2023 yılında kişi başı milli gelirimizi 25 bin dolar yapacağız. Başka ne dedik dünyanın ilk on büyük ekonomisinin içinde yer alacağız. Üçüncüsü 500 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştireceğiz dedik. Ve dördüncüsü ise 2 trilyon dolarlık bir gayri safi hasılaya sahip olacağız” şeklinde konuştu.
Elvan daha sonra partililerle sohbet etti.