Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, “Doğan görünümlü şahinler olur ya yeni görünümlü eskilerden değiliz. Tek parti gibi çalışan o 4’lü koalisyonun kırılmasını istiyoruz. Sisteme hizmet ediyor ve oradan besleniyorlar” dedi.
Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, 7 Haziran genel seçimleri öncesi İzmir’de çalışmalarını sürdürüyor. Anadolu Partisi olarak arkalarındaki tek gücün halk olduğunu dile getiren Tarhan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konak Western Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Tarhan, “Türkiye tarihinin en hızlı örgütlenmesini tamamladık. Birlikte bir yürüyüşe başladık. Bugün 16 Mayıs. Yine bir 16 Mayıs Bandırma Vapuru yol almıştı. Belki kırık döküktü ama içinde yürekli insanlar vardı. Bizde kendimizi öyle hissediyoruz. Yeni bir Kurtuluş Savaşı, yeni bir mücadele. ‘Anadolu milli mücadele ruhudur’ dedik yola çıktık” dedi.
“YAPAMAZSINIZ’ DEDİLER”
Partisinin ideolojisi hakkında konuşan Tarhan, “Biz soldan geliyoruz. Ancak dünyayı sadece soldan değil her yerden görüyoruz. Tüm ezilen, güçsüz ve hırpalanmışların partisi olmak istiyoruz. Türkiye’de siyaset sıkıştı. Bir açmaz yaşıyor. 13 yıldır bu döngüyü kıran kimse yok. Bölge partilerinin olması, AKP’nin Türkiye partisi olarak anılması Türkiye’ye büyük haksızlıktır. Bizim hedefimiz budur; Türkiye’nin partisi olmak. Her yerde örgütlendik. Nasıl ki ilk çocuk olmak zorsa ilk kadın parti kurucusu olmak da zor. Kuruluşumuzdan bir hafta sonra 41 ilde örgütlenmeyi tamamladık. Bir kadın olarak kurucu başkan olmak zor ama imkansız değildir. Bu zorluk bana bir sorumluluktu. Engellemelere rağmen bu zorluk saygınlıkla aşılmıştır. Tüm medya engellemesine, asla ardımızda herhangi bir güç olmamasına rağmen halk desteğiyle bugünlere taşıyabildik. 6 aylık bir partinin buralara gelmesini bir başarı olarak nitelendiriyoruz. Biz bu yola baş koyduk. Hedefimiz Anadolu’dur. Yürümeye devam edeceğiz. ‘Yapamazsınız’ dediler. Yapınca, ‘yenisiniz, sonuç alamazsınız’ dediler. 40 yıllık partilerin giremediği yerde seçime giriyoruz. 81 ilde giriyoruz. Anket vesveseleri geliyor. Oysa anketlerle sonuç belirlenseydi seçime ne gerek vardı? Anket sonucuna göre iktidarı belirlerdik. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.
“YENİ GÖRÜNÜMLÜ ESKİLERDEN DEĞİLİZ”
Tarhan, Meclis’teki partilerin tek bir sisteme hizmet ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Meclis’te tek parti gibi çalışan 4’lü koalisyon olduğuna inanıyorum. Yola çıkış nedenlerimizden biri de budur. Doğan görünümlü şahinler olur ya yeni görünümlü eskilerden değiliz. Ruhumuzla iddiamızla yeniyiz. Tek parti gibi çalışan o 4’lü koalisyonun kırılmasını istiyoruz. Çünkü hepsi birbirini besleyerek tek parti gibi çalışıyorlar. Sisteme hizmet ediyor ve oradan besleniyorlar. Sistemden beslenenler bu bozuk düzenle mücadele edemezler. Beslenmeyen bizler ‘bir gün çıkar bu düzen değişmeli’ der. Bunun mücadelesini vereceğiz. Ne havuz, ne kartel, ne cemaat medyasıyla çalışıyoruz. Halktan başka hiçbir desteğimiz yok. Sermayeye eyvallahımız yok. Biz bir halk hareketiyiz” diye konuştu.
“AKP VE HDP ÇOK TATLI BİR ÇİFT”
“AKP ve HDP’nin çok tatlı bir çift olduğunu düşünüyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Tarhan, “Özerklik karşısında başkanlık sisteminde anlaştıkları görünüyor. Bakmayın siz Demirtaş’ın başkan yapmayacağız dediğine. Siz İmralı’yla rahat gidin diye orduyu tasfiye etsin, HDP’ye hayal edemeyeceği meşruiyet kazandırın siz, birileri elektrikleri bedava kullansın diye tüm Türkiye’nin faturalarını şişirin, size yardımcı olsun diye BOP’un eş başkanı olsun. E bu kadar lütfa karşı siz bu adamı başkan yapmayacaksınız öyle mi? Bizim de buna inanacağımızı zannediyorsunuz. Ben HDP ve AKP’nin başkanlık konusunda birbirleri ile paslaştıklarını düşünüyorum. Kendi tabanlarını konsolide etmek için birbirlerine olumsuz söylemlerde bulunduklarını düşünüyorum" dedi.