Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde bir süre önce AK Parti ile MHP arasında yaşanan ve gerginliğe sebep olan bayrak krizi, İlçe Kaymakamı Akın Ağca’nın araya girmesi ile tatlıya bağlandı.
İddialara göre; geçtiğimiz günlerde biri veya birileri tarafından MHP’nin Konya Caddesi üzerindeki büyük bez Türk bayrağı kesildi. Sonrasında ise; AK Parti’nin seçim irtibat bürosunun anahtarı, kimliği tespit edilen 3 kişi tarafından ele geçirilerek seçim irtibat bürosuna girildi ve AK Parti’nin bayrakları yakıldı. Olayların büyümesiyle beraber AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu tarafından konu emniyete intikal ettirildi ve olayla ilgili adli süreç başlatıldı. AK Parti Milletvekili Adayı Akif Özkaldı, Emirdağ’daki AK Parti seçim irtibat bürosunu ziyaret ederek konuyla ilgili Emirdağ Ak Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu’dan bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sonrasında AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Emirdağ ilçesine gelerek yaşanan olaylar hakkında Emirdağ Ak Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu’dan ve diğer partililerden bilgi aldı. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Emirdağ’a gelmesinden sonra, Afyon’dan da bir grup ülkücü genç, Emirdağ’daki MHP’lilere destek için Emirdağ’a geldiler. Emirdağ ilçesinin caddelerinde MHP bayraklarıyla gezen ülkücüler, Cumhuriyet Meydanında okudukları ülkücü yemininden sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. Cumhuriyet Meydanında ülkücülerin okuduğu yemin sırasında polis, AK Parti’ye giden yolu kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı.
EMİRDAĞ KAYMAKAMI AKIN AĞCA AĞCA DEVREYE GİRDİ
Olayların büyümesi üzerine Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu ve MHP Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca’yı makamına davet etti. Kaymakamlık makamında bir araya gelen parti başkanları, yaşanan olayları tasvip etmediklerini belirterek birer ortak açıklama yaptılar.
“MHP’YLE ARAMIZDA BİR SIKINTI YOK”
Emirdağ AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, yaptığı açıklamada; “AK Parti teşkilatım adına net bir ifade kullanıyorum. Seçimler, sağlıklı ve sükunetli bir şekilde geçsin. Sakin bir ortamda geçsin istiyoruz. Sonuçta; hiç kimsenin oyunu bayraklarla, kavgalarla zaten alamayız. Aynı görüşleri sayın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Emirdağ İlçe Başkanının da paylaştığını görüyorum. Bizim aramızda ve teşkilatlarımızın arasında bir sıkıntı olmadığını burada müşahade ettim. Dolayısıyla başka aradan, dereden, sağdan, soldan gelen tacizlere biz kapılmıyoruz. Emirdağ MHP İlçe Başkanının da kapılmadığını görüyorum. Biz seçim çalışmalarımıza düzgün bir şekilde devam edeceğiz. MHP’yle aramızda herhangi bir sıkıntı, herhangi bir problem asla yoktur. MHP bayrağını kesen arkadaş, eğer bizim üyemiz ise, inşallah kamera kayıtlarından çıkacaktır, biz bunun üyelikten zaten disiplin kurulu kararıyla atılmasını isteyeceğiz. Adli makamlarla da yapılacak işlemleri takip edeceğiz” dedi.
“EMİRDAĞ 3 GÖBEKTEN ÇOĞALDI, SEÇİMDEN SONRA YÜZ YÜZE BAKACAĞIZ”
Sonrasında bir açıklama yapan Emirdağ MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca ise; “Aynı şekilde biz de seçimlerin huzurlu ve kardeşlik içinde geçmesini istiyoruz. Yani hiçbir partilimize biz talimat vererek “git böyle bir şey yap” demek aklımızın ucundan dahi geçmez. Bu haseple hiçbir zaman Emirdağ’ın üç göbekten çoğaldığını unutmuyoruz. Seçimden sonra yüz yüze bakacağımız insanlar olarak seçimin güllük gülistanlık, kardeşlik içinde geçmesi taraftarıyız ki; bunu yapan şahısların MHP’yle bir bağlantısı varsa bunun da gereğini yapacağız. Şur da 17 günlük bir süreç var, kardeşlik içinde seçimi geçirme taraftarıyız” dedi.
SİYASİ PARTİLERİN BAYRAKLARI TOPLANACAK
Ayrıca Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ İlçe Seçim Kurulu’nun, siyasi partilerin bayraklarının toplanmasıyla ilgili bir kararının bulunduğunu ve kararın siyasi parti ilçe başkanlarınca hemen uygulanacağını belirtti.