Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat AK Parti Seçim karargahı açılışı sonrası Yerköy ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.
Ziyarette esnaflarla sohbet eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Yozgat milletvekili aday adaylarından Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Dernek (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik ile de bir süre görüştü. Çelik, EPDK’nın petrol ürünlerinde uygulanan tavan fiyatının aynı zamanda da taban fiyatı konulması gerektiğini belirterek, “Yozgat’ta 220’nin petrol istasyonun bulunuyor. Kanunlara uygun çalışan petrol istasyonları, kanunsuz çalışan petroller istasyonlarının haksız rekabeti ile karşı karşıya kalıyor. İl sınırları içinde olana seyyar petrol dediğimiz üç beş aylık kiralık açılan istasyonlarla rekabet edemiyor. Tüpraş’ın satış fiyatının 20 kuruş 30 kuruş aşağısına motorin satılıyor ve kanunlara uygun çalışan istasyonlar bunlarla rekabet etme şansı kalmıyor. Bu sebeple petrol ürünlerinde tavan fiyat uygulaması olduğu gibi birde taban fiyatın olması gerekir” dedi.
Enerji Bakanı Yıldız da, bu konu ile ilgili EPDK Başkanı ile görüşüp bu konu ile ilgili çalışma yaptıracağının söyledi. YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik de gösterdiği ilgiden dolayı şahsı ve petrolcüler adına teşekkür etti.