Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Eğer boş vaatlerle bir şeyler hallediliyor olsaydı, hırsızlıktan hüküm giyen Cem Uzan’ın 2002 yılındaki vaatlerine herkes kanmış olurdu” dedi.
Bolu’nun Gerede ilçesinde vatandaşları ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı ilçe girişinde AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu Milletvekili adayları Ali Ercoşkun, Fehmi Küpcü, Mehmet Emin Güz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve çok sayıda partili karşıladı. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için destek isteyen Taner Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakan Yıldız, AK Parti’nin 12 yılda icraatlarıyla vatandaşlardan oy aldığını ifade ederek, “Eğer biz icraatlarımızla buraya gelemiyorsak AK Parti’ye de oy vermeyin. Ancak bizler icraatlarımızı yaptıklarımızı ülkemize vatanımıza hizmet olarak getiriyorsak, ki inşallah şuana kadar hep öyle yaptık oy vermeye devam edin. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne oy vermez. Bir defa verir ikinci defa vermez. Doğru oturup doğru konuşalım” diye konuştu.
Bir CHP milletvekilinin halka koyun benzetmesi yaptığını söyleyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de bir çok oyunlar oynanıyor. Bizim söylediğimiz açık bir konu var. Biz sizden oy alırız, Allah’a inanan ve halkına güvenen bir yapıyla yolumuza devam ederiz. Ancak sizden aldığımız oyları itibarsızlaştırmaya, hükümsüzleştirmeye çalışanlar oldu. Bunların bir kısmı asker elbisesiyle bir kısmı da sivil elbisesiyle yapmaya çalıştılar. Sizlerin sandıkta her birinizin hür tercihiyle beraber yaptığı tercihleri hükümsüz kılmaya çalışıyorlar. Onun yerine ‘Onların aklı ermez ancak biz söylersek olur’ diyorlar. Utanarak söylüyorum, bundan üç ay önce CHP’den bir milletvekili geldi arabasının bagajından bir kot çıkardı. Dedi ki, ‘Bu son 12 yılda vatandaşımız koyun olduğu için AK Parti’ye oy verdi. bundan sonra koç gibi davranacak bize oy verecek’ dedi. Vatandaşına hakaret eden bir insan nasıl kalkıp ta onun yanına gidip kendisiyle hasbihal edebilir. Biz bunun tam tersini söylüyoruz. Bize oy verenler başımız üstüne, AK Partili bütün kardeşlerimize ülkeye koymuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ama oy vermeyenlere de hizmetlerimiz devam edecek. Böylede yapmamız lazım. Ama her doğruyu yaptıkça, bütün vatandaşlarımızdan rağbetin arttığını görüyoruz.”
MUHALEFETE CEM UZAN’LI ELEŞTİRİ
Taner Yıldız, “Eğer bu ülkede yalnızca vaatlere kanılmış olsaydı, dünyanın en büyük hırsızlarından, mahkemeyle tescil edildiği için 9 yıl küsür ay ceza aldığı için söylüyorum, bunu üzerindeki iddialar üzerine söylemiyorum, Cem Uzan’ın 2002 yıllarındaki vaatlerinde herkes kanmış olurdu. Eğer boş vaatlerle bir şeyler hallediliyor olsaydı, onlar bu işi halledeceklerdi. Hayır, biz her zaman vatandaşımıza karşı dürüst açık ne yapabileceksek onu söyledik. Siz bir gün aldatırsınız, iki gün aldatırsınız sonra ne olacak. Muhalefet partilerine sesleniyorum ne olacak ? Oturdukları yerden kaykıldıkları koltuklardan çaylarını kahvelerini içerek bu tür lafları söyleyebilirler. Soruyoruz, ‘Kaynağın nerede’ diye kaynak ’benim’ diyor. Yahu sen kaynak olsaydın bu zamana kadar böyle olur muydu? Türkiye son 12-13 yıl içerisinde bir yerde gömü mü buldu? hayır, en önemli kaynağını buldu, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu Başbakanımızı buldu” şeklinde konuştu.
“VİCDANINIZLA OY KULLANIN”
Enerji Bakanı sözlerini sonunda insanların vicdanı ile oy kullanmaları gerektiğini belirterek, “7 Haziran’da seçim var. İnşallah o seçimlere girerken, nüfus cüzdanınızı vicdanınızı, durdurulan mit TIRlarını, beddua seanslarını, 17-25 Aralık operasyonlarını, Gezi Parkı olaylarındaki ihanet odaklarını, Filistinli yetimleri Suriyeli öksüzleri inşallah unutmayın” dedi.