GÖLBAŞI'NDA KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pursaklar'ın ardından Gölbaşı ilçesindeki toplu açılış töreninde konuştu. 31 Mart yerel seçimlerine 18 gün kaldığına dikkat çeken Erdoğan, Mogan Gölü'nün dip çamurunun temizlendiğini anımsatarak, "Aynen Haliç'i de biz böyle temizledik. Bunu kim yaptı? Mehmet Özhaseki kardeşimiz, Çevre Şehircilik Bakanıyken yaptı. Bu ne demektir? İş bilenin, kılıç kuşananın. Bu kardeşiniz 4,5 yıl daha Türkiye'de Cumhurbaşkanı mı? İnşallah, Mehmet kardeşimle Ramazan kardeşim 5 yıl onlar da büyükşehir ve ilçede belediye başkanlığı yapacak mı? Vereceğiz el ele, üçlü olarak hem Gölbaşı'nı hem Ankara'yı daha da tırmandıracağız sizlerle. Sizin desteğiniz çok önemli. Onun için sandıkları patlatacağınıza inanıyorum" diye konuştu.
KANAL ANKARA PROJESİ
Eymir Gölü ile Mogan Gölü'nü birbirine bağlayacak millet bahçesi kurulacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet bahçemizi de içine alan, İmrahor'dan başlayıp Mogan'a kadar uzanacak 35 kilometrelik Kanal Ankara projesi ile şehrimize gerçekten çok farklı bir eser kazandırıyoruz" dedi.
'BUNU CHP KISKANIYOR'
Gölbaşı'nın Türkiye'nin en önemli savunma sanayi merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nin burada kurulduğunu ifade ederek, "Bunu CHP kıskanıyor, 'Uzay merkezinin, uydunun ne işi var' diyor. Bu ittifak böyle bir ittifak" diye konuştu.
'TÜM UMUTLARINI 31 MART'A BAĞLAMIŞ DURUMDALAR'
Türkiye'de önemsiz seçim olmayacağını belirten Erdoğan, "Türkiye gibi çevresinde dünyanın tüm güçlerinin cirit attığı, hesap yaptığı, güç kullandığı bir coğrafyada her seçim bir beka seçimidir. Biz işte bunun için 31 Mart'ın beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Elini vicdanına koyarak, ülkemize ve çevremize bakan herkes, bu gerçeği teslim etmektedir. Sınırlarımızın ötesinde ülkemizin tökezlemesini bekleyen terör örgütleri, tüm umutlarını 31 Mart'a bağlamış durumdalar. Türkiye üzerinde gözleri olan güçler gözlerini 31 Mart'a dikmiş bekliyorlar. Ülkemizin içinde ne kadar ezanımızla, bayrağımızla, vatanımızla, milli iradeyle, demokrasiyle, geleceğimizle sorunlu kesim varsa, hepsi de tüm güçleriyle 31 Mart'a yüklenmiş durumdalar. Sizler bu seçimde sadece büyükşehirde ve ilçenizde belediye başkanlarını seçmekle kalmayacak, aynı zamanda tüm bu hesapları da bozacaksınız" açıklamasında bulundu.
'KORKULARINDAN BAYRAĞIMIZI ASIYORLAR'
HDP'nin kongrelerinde İstiklal Marşı okunmadığını ve Türk bayrağının asılmadığını söyleyen Erdoğan, "Şurada son zamanlarda ufak sembolik bir bayrağımızı oraya asıyorlar, korkularından" dedi.
Belediyecilik konusunda kimsenin ellerine su dökemeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyecilik bizim işimiz, ideolojik kaygıların ön plana çıktığı veya bireysel inisiyatiflerin belirleyici olduğu yerler dışında her yerde milletimizin tercihinin gönül belediyeciliğinden yana olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
'BUYURSUN ORAYA GİTSİN'
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Kürt olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Bu sirk cambazı. Benim ülkemi bölme gayreti içine giren bir adama benim halkım en güzel cevabı verecektir. Ülkemizde 'Kürdistan' var mı? 'Kürdistan'ı çok seviyorsa, Irak'ın kuzeyinde 'Kürdistan' var, buyursun oraya gitsin. Ülkemizde Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara bölgemiz var. 780 bin kilometrekareyle bu vatan bölünemez. Böyle bir gayretin içine girenler hesabını verir. Kadın ne diyor; 'Biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye bunlara dayadık.' Ben de diyorum ki; 'Biz sırtımızı bu aziz millete ve Allah'ımıza dayadık.' Bunlara göz açtırmayız. Ne diyor; heykelini dikecekmiş. Nerede dikeceksin? O şimdi cezaevinde dikiyor zaten" dedi.

FOTOĞRAFLI