Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Birileri HDP’yi parlatma, sevecen ve şirin gösterme yarışına girmiş durumda. Paralel medya müthiş bir şekilde çalışıyor. İbadet aşkıyla çalışıyorlar” dedi.
Bolu’nun hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal için her yıl düzenlenen İzzet Baysal’a Şükran Günleri’ne katılan eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, seçimin palavra yarışına döndüğünü ifade ederek, "Bu seçimde seçim vaatleri desteksiz atılmıştır. Ayağı yere basmayan, olabilirliği olmayan pek çok şey sanki olabilirmiş gibi anlatılıyor. Esasında seçimdeki vaat yarışı seçimdeki palavra yarışına dönüşmüştür. Kim daha çok vaat verecek yarışına girerken, genel başkanlar kim daha fazla palavra sıkacak bunun yarışına girmiş gibiler. Ben bundan bir vatandaş ve siyasetçi olarak son derece rahatsızım. Çünkü böylesi ayağı yere basmayan, gerçekçi olmayan, toplumun gerçekleri ve ekonominin gerekleri ile bağdaşmayan vaatlerin yapılmasını Türk milletine karşı bir saygısızlık olarak görüyorum” dedi.
Bazı kesimlerin HDP’yi parlatma yarışına girdiğini ifade eden Bozdağ, “Çok net söylüyorum HDP parti olarak seçime girmeye dışarıdaki ve içerideki bazı çevreler tarafından ikna edilmiştir. Hesap şu, Ak Parti’yi 330’un altına çekmek. Eğer başarabilirlerse iktidardan etmek. Böyle olursa kaymaklı kadayıf bir netice olmuş olur. Eğer barajın altında kalırsa da seçimden sonra bu kadar oy almış bir parti Meclis’te nasıl temsil edilemez diyerek Türkiye’nin meydanlarını ve sokaklarını karıştırmak, krize, kaosa ve terörizme boğma hedefini güden kirli hesabın sahipleri var. Ben buradan bir kez daha söylüyorum, kim hangi hesabı yaparsa yapsın, hangi işbirliğine giderse gitsin bunların hesabı boşa çıkacaktır. HDP de pirince giderken evdeki bulgurdan olacaktır” diye konuştu.