Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, “Eski Türkiye’yi temsil eden partilerin, Türkiye’nin 60 yıl gerisinde AK Parti ise dünyadaki değişime, dönüşüme ve tüm gelişmelere ayak uydurabilen tek parti” dedi.
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Elvan, Cam Piramit bahçesinde AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen "Gençlik Buluşması" adlı etkinliğe katıldı.
“AK PARTİ DÜNYADAKİ DEĞİŞİME, DÖNÜŞÜME VE TÜM GELİŞMELERE AYAK UYDURABİLEN TEK PARTİDİR”
Eski Türkiye’yi ve yeni Türkiye’yi temsil eden partilerin olduğunu belirten Elvan, “Eski Türkiye’yi temsil eden partiler, Türkiye’nin 60 yıl gerisinde, AK Parti ise dünyadaki değişime, dönüşüme ve tüm gelişmelere ayak uydurabilen tek partidir” ifadelerini kullandı.
1983’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yurt dışı burs sınavını kazanarak 4 yıllığına İngiltere’ye gönderildiğini belirten Elvan, "İngiltere’de 5-6 Türk öğrenciyle karşılaştım. Onlar dedi ki ’Bizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursuyla buraya doktora yapmaya geldik’. Doktoranızı yaptınız mı? diye sorduğumda ’hayır yapamadık, restoranlarda garsonluk ve bulaşıkçılık yaptık’ dediler. ’Türkiye bizi İngiltere’ye burslu olarak gönderdi ama aylık bize göndermesi gereken 276 sterlini gönderemedi’ dediler. 276 sterlin yapsa yapsa bin lira yapar. Devletin halini düşünebiliyor musunuz? Bir öğrencisine yurt dışında 276 sterlin gönderemeyen bir devlet. Geçmiş dönemdeki siyasetçiler Türkiye’yi o yaşadığımız sıkıntılı süreçlerde yaşattılar" şeklinde konuştu.
"MİLLİYETÇİLİK, DEVLETİN ONURUNU DAHA DA YÜCELTMEKLE OLUR "
2001’de dünyanın hiç bir yerinde kriz yokken Bahçeli’nin de içinde bulunduğu koalisyon hükümetinin Türkiye’ye kriz üstüne kriz yaşattığını söyleyen Elvan, “Faiz oranları yüzde 7-8 binlere ulaştı. Enflasyon rakamları yüzde 150’lere çıktı. Devletin eli kolu bağlı idi. Bakanlarımız IMF memurlarının talimatını yerine getiriyordu. Böyle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik işle olur. Bu devletin onurunu daha da yüceltmekle olur" diye konuştu.
Gençlerin, dünyadaki rekabet ortamında ayakta durabilmesi gerektiğini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:
"Sizlerin hem Türkiye’de hem de dünyada diğer gençlerle rekabet edebilecek bir konumda olmanız gerekir. Bu nedenle en az bir yabancı dil öğrenmelisiniz. Kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz.”