Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan, Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy’u eşine şikayet etti. Çakan, Fidanboy ile uzun yıllar dost olduklarını belirterek, şakalaştıklarını belirtti.
Eski Bakan Zeki Çakan, kendisiyle seçim gezilerine katılan Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy ile şakalaştı. Fidanboy’u, eşi ile görüştüğü sırada elinden telefonu alan Eski Bakan, “Sabah 06.00’da kalkmış 11.00’de yanımıza geldi” şeklinde şikayet etti.
Fidanboy’un eşi Asiye Fidanboy ile telefonda görüşen Çakan, “Saat 11’de geldi. Kameralara karşı söylüyorum, yenge diyor ki ‘Bu muhtar olunca tembelleşti. Eskiden senin zamanında böyle değildi’ diyor. Mahalleli de duysun ona göre oy versin. Ama gene çok çalışkandır bu. Size misafirliğe geleceğim. Yumurta ile turşu yemeye geleceğim” diyerek telefonu muhtar Şükrü Fidanboy’a teslim etti.
Ardından eşi ile telefonda görüşen Şükrü Fidanboy, “Bunlar bir şey değil. 1984 yılından bu yana aynı şakaları yapıyorlar. Ara sıra hanımdan da fırça yiyoruz. Önemli değil” dedi.
Telefon şakasının ardından İHA’ya konuşan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve MHP Milletvekili Adayı Zeki Çakan, “Terakki Mahallesi muhtarı Şükrü Fidanboy, benim çok eski arkadaşım. 1975’den bu yana tanışıyoruz. Kendisine biraz takıldım. Yenge sabah 06.00’da kaldırmış. Bende kendilerine biraz takıldım” dedi.
Ardından halk pazarına geçen Zeki Çakan, burada tesadüfen telefonda görüştüğü Asiye Fidanboy ile karşılaştı. Zeki Çakan ile uzun yıllar dostluklarının olduğunu belirten Asiye Fidanboy ise “Eşimle sabah 06.00’da camiye gittik. Eve geldiğimizde az uyuyacağını söyledi. Muhtar olunca biraz tembelleşti. Bakanımızın sesini duyunca memnun oldum” şeklinde konuştu.