Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara 2. bölge milletvekili adayı Mustafa Destici, “Avrupa’ya bakıyorsunuz, hemen hemen tamamı koalisyonla yönetiliyor. Lüksemburg koalisyonla yönetiliyor, kişi başına düşen milli gelir 111 bin dolar. Norveç koalisyonla yönetiliyor, 100 bin dolar” dedi.
Destici, BBP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Seçimlerin barış ve huzur içinde geçmesi temennisinde bulunan Destici, mitinglerinin büyük bir heyecan içinde geçtiğini belirterek, miting alanlarına girişte polis tarafından kordona alındığını ve pankartlara müdahale edildiğini söyledi.
Destici Cumhurbaşkanı’nın seçimlerin başlı başına problemi olduğunu öne sürerek “Anayasa’da ettiği yemine ve yasalara sadık kalarak, meydanlarda olmaması lazım, ekranlardan uzak durması lazım. Ama tam aksine diyor ki, ‘Ben milletin Cumhurbaşkanıyım. Ben gelirim, orada konuşurum. Ben istediğim yere giderim, istediğim açılışı yaparım’. Sen bütün milletin Cumhurbaşkanısın. Sen iktidar partisinin mi Cumhurbaşkanısın? Konuştuğu zaman ‘Parti ismi vermiyorum. Ben milletimin tarafındayım’ diyor. Ama ondan sonra konuşmaya başlıyor. ‘Benim Maliye Bakanım, Biz iktidara geldiğimizde ihracat 36 milyar dolardı, 150 milyar dolara çıkardık. Kişi başına milli gelir 5 bin do6lardoı. Biz geldik, 10 bin dolara çıkardık’ diyor. Tamamen parti ismi vermiyor, ama açıktan iktidar partisine oy istiyor. Zaman madem ‘biz’ diyorsunuz, artık parti ismi zikrederek bunu yapın. Evet siz iktidar olduğunuzda, ‘Bu ülkede ithalat 50 milyar dolardı, şu anda 250 milyar dolar olmuş. Siz iktidar olduğunuzda Türkiye’nin iç dış toplam borcu 220 milyar dolar iken, şu anda 650 milyar dolar olmuş. Siz iktidardayken,. Bu ülkedeki işsiz sayısı bir 1.5 milyon iken, resmi rakamlara göre 3 milyon gayri resmi rakamlara göre 6-7 milyona çıktı” ifadelerini kullandı.
Dün Uşak’ta kendi mitinglerinin olacağını söyleyen Destici, Cumhurbaşkanı‘nın programı nedeniyle Uşak mitinglerinin iptal edildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Destici, Başkanlık sistemi konusunda Çin’i örnek gösterdiğini iddia ederek “Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çin’in komünist bir rejimde, anti demokratik rejimle yönetildiğinden haberi yok ya da milleti sağır, saf zannediyor. Çin, Türkiye için verilebilecek bir örnek midir” şeklinde konuştu.
Destici, çözüm sürecinin bittiği iması verildiğini söyleyerek, “Sayın Başbakan ‘Bunların bir ucu dağda, bir ucu siyasette’ diyor. Günaydın Sayın Başbakan. Sayın Cumhurbaşkanı’nın tavrı ortada. ‘Kürt sorunu yoktur. Dolmabahçe görüntüsü şık olmamıştır’ diyor. Ama daha önce bunları biz ifade ettiğimizde bizi inkarcılıkla suçluyorlardı. ‘Terör devam etsin, bunun üzerinden siyaset geliştiriyorsunuz’ diyorlardı. Ama bugün aynı cümleleri kendileri kullanıyorlar” diye konuştu.
Destici, Türkiye’nin ithalat, tüketim ekonomisi ile borçlandırıldığını vurgulayarak şunları dedi:
“Üretim ekonomisine, tasarruf ekonomisine dönmemiz gerekiyor. Maalesef Türkiye’yi yönetenler iş başında kalmaya devam ederlerse, bu israf artarak devam edecek. Hiç birisi ile ilgili, Cumhurbaşkanı makamından başlatarak asla geri adım atma yok. Tam tersine bir savunma mekanizması geliştiriliyor. İsrafa son verin.”
Başbakan’ın koalisyon tartışmalarında ‘koalisyon gelirse, ekonomi bozulur’ ifadelerini kullandığını hatırlatan Destici, şöyle devam etti:
“13 yıldır siz tek başınıza iktidardasınız. Avrupa’ya bakıyorsunuz, hemen hemen tamamı koalisyonla yönetiliyor. Lüksemburg koalisyonla yönetiliyor, kişi başına düşen milli gelir 111 bin dolar. Norveç koalisyonla yönetiliyor, 100 bin dolar, İsveç koalisyonla yönetiliyor8, 80 bin dolar. Hollanda koalisyonla yönetiliyor 55 bin dolar. Almanya koalisyonla yönetilmiyor, 45 bin dolar. Battı dedikleri Yunanistan koalisyonla yönetiliyor, 25 bin dolar. Türkiye ne kadar 10 bin dolar. 10 bin dolar değil.”