AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, yabancı basın ve kuruluşlarının hedefinde Türkiye’nin reform hamlesinden duyulan rahatsızlığın yattığını belirterek, “Asıl hedef yeni anaya yapılmasına, başkanlık sistemine ve 2. Güney Kore sıçramasına engel olmaktır” dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bugüne kadar sahada ve her an dünyayı izleyerek bugünlere geldiğini söyledi. Yazılı açıklama yapan Gedikli, ekonomide dünya şartlarında en iyisinin yapıldığını belirterek, yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi ve üreten Türkiye vizyonu için 7 Haziran sonrasında çok hızlı bir dönem başlayacağının altını çizdi. Merkez Bankası tartışmaları bahane edilerek Türkiye ekonomisine yönelik algıların manipüle edilmeye, olumsuz ve gerçek dışı rakamların yayınlanmaya başladığına dikkat çeken Gedikli, “Ama ne oldu FED’in faizi paldır küldür arttırmasının mümkün olmadığı, olsa bile milim milim olacağı gerçeği ortaya çıktı. Biz bunu 2 yıl önce söylemiştik” diye konuştu.
Gedikli, yabancı basın ve kuruluşlarının hedefinde Türkiye’nin reform hamlesinden duyulan rahatsızlığın yattığına işaret etti.
“2. GÜNEY KORE SIÇRAMASINA ENGEL OLMAKTIR”
Türkiye’de ‘yerli sermaye ile milli üretim’ diyerek rekabetçi imalat üzerine kurulu bir modelin inşa sürecine başlandığını kaydeden Gedikli, “Dünya kalitesinde üretim için muazzam bir AR-GE’ye ağırlık dönemi başlattık. Bilim ve teknolojide yetişmiş insan için eğitim teknolojilerimizi dizayn edeceğiz. Bunu gören ithalat lobisi, ‘hizmet sektörü neyinize yetmiyor sizin ne üretiminden bahsediyorsunuz’ diyerek oturup izlemeyecek tabii ki. Şer ittifakı Türkiye’nin itibarını yıpratmaya çalışacaktı. Hukuk sistemimize atıf yaparak, ekonomide sorun var algısı yayarak, ‘inşaat sektörünü boş verin siz diyerek’, ‘AR-GE de neymiş ithal edin’ propagandası ile asıl hedef yeni anayasa yapılmasına, başkanlık sistemine ve 2. Güney Kore sıçramasına engel olmaktır” dedi.
“BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN HALKA GİDECEĞİZ”
Gedikli, 7 Haziran seçimlerinden sonra referandum için yeterli sayı çıktığı takdirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi halka gideceklerini ve yeni Türkiye için başkanlık sistemini sunacaklarını vurguladı. “Halkımızın teveccühüne ne muhalefetin ne de dış güçlerin sirayet etmesi, ipotek koyması söz konusu dahi olamaz” diyen Gedikli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Başkanlık sistemi, bir kişinin hayali gibi verilmeye çalışılıyor. Bu gerçek dışı ve çok akıllıca yürütülen bir üst akıl operasyonudur. Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit etmeye kalkan terör örgütü yandaşı partinin ve paralel terör örgütünün korkulu rüyası olan şey tam istikrar ve milli değerlerle yönetilen bir Türkiye. Bunun yolu da başkanlıktan geçtiğini çok iyi biliyorlar. Arnavutluk’ta temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar’da barış ortamını zedeleme gayreti içerisinde olanlara dikkat çekmişti. Türkiye TİKA’sıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla, Yunus Emre Enstitüsü’yle gerçek hizmetin ne olduğunu dünyanın her yerinde gösteriyor. Paralel örgüt gibi bulundukları ülkelerin üst düzey bürokrat ve kral çocuklarına reverans yapmak için değil gerçekten mazlumun, mağdurun yanında olmak için hizmet götüren kurumlarımızdır. Milli olan her şeye karşı çıkan paralelin, TİKA gibi kurumlarımıza karşı alerjisi bundan dolayıdır.”
“BUNU AK PARTİ İKTİDARI YAPAR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘karşılaşılan sorunlara pratik ve hızlı neticeler alınabilmesi için devletin anonim bir şirket gibi yönetilmesi gerektiği’ açıklamalarını hatırlatan Gedikli, “Bu metaforu bile anlamaktan aciz olan muhalefet, ‘Ordusu olan anonim şirket mi olur?’ demişti. AK Parti iktidarıyla eski Türkiye’deki ceberut devlet anlayışı, yerini halka hizmet eden, hesap veren bir anlayışla kavuştu. Bunun neticesinde de küresel alanda daha aktif ve hızlı karar veren esnek ve sonuç odaklı yönetim anlayışı geldi. Kazançlarını halkı ile paylaşa, halkın iradesi ile kararlarını veren bir yönetim anlayışının betimlemesi olan anonim şirket metaforunu anlayamayanların saçma argümanlarına kulak asmıyoruz. CHP’nin vaatleriyle ilgili yaptırdığı anketten şok sonuçlar çıktı. Bin 500 liralık asgari ücret, yoksul ailelere 720 lira ve 1.5 TL’lik mazot vaadine inananların oranı yüzde 25’te kaldı. Emekliye çifte ikramiye vaadine inananların oranı ise yüzde 30 oldu. Halkımız ekonomide bir dönüşüm yaşanacaksa, reform yapılacaksa bunu AK Parti iktidarı yapar diyor” şeklinde konuştu.