MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “11 Olağan Büyük Kurultayımıza katılan herkese teşekkür ediyor, şahsıma gösterilen muazzam ilginin ve yüklenen tarihi sorumluluğun şuuruyla iktidar mücadelesine heyecanla baş edebileceğime herkes emin olmalıdır” dedi.
MHP’ nin 11. Olağan Büyük Kurultayı yeniden genel başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli’nin teşekkür konuşmasıyla sona erdi. Bahçeli kurultayın kapanışında yaptığı konuşmada, “İftiharla söylemeliyim ki 11. Olağan Büyük Kongremiz partimize yakışan şekilde tamamlanmıştır. Bizimle yürü Türkiye seslerimiz yerini bulmuştur. Çözülmeye karşı keskin bir duruş sergilenmiştir. Bölücüye karşı bir irade gösterilmiştir. Türkiye’nin kalbi bugün Ankara’da atmıştır. MHP Nevruz’da Türkiye’nin uçuruma sürüklenmesine durmuş ayağa kalmıştır. Türk milleti varlığımız, Türkiye sevdamızdır. Toplumsal ve ahlaki çürümenin tedavisi için 7 Haziranda bir fırsat kapısı açılmıştır. Sosyolojik kaynaşmayı güçlendirmek, tarihi bağları kuvvetlendirmek için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir MHP siyasal parçalanmayı ekonomik dağılmaya engel olacak” diye konuştu.
Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin çehresini değiştirecek kötü tarihini tersine çevirecek Milliyetçi iradeyi parlayan bir yıldız haline getireceğiz. İhanet sürecini kapatacak millete sahip çıkacaktır. 13 yıldır süren koyu bir cehalet, yolsuzluk, yoksulluk yasaklar devri bizimle sonlanacaktır. Aziz milletimizin her sorununa samimiyetle eğileceğiz. İnsanımızı sıkan ve bunaltan her probleme kafa yoracağız. Bu maksat ve muratla kollarımızı sıvadık. Emin ve sağlam adımlarla yola çıktık. Yeni Türkiye fitnesini her yerde anlatacağız. İhanet pazarlıklarının, döviz ihanet, rant pazarlıklarını herkese göstereceğiz. Bizim gözümüzde milletimizin her ferdi saygın ve eşittir. Bizim yüreğimizde herkese yer vardır. Bizim sevgimiz herkese yetecektir. Tezgâhlara düşmeyeceğiz. Bugünkü toplantımızla inanıyorum ki Türkiye’nin yüzü gülmüştür. Türkiye’nin üzerine geçirilmeye çalışılan kefeni Milliyetçi Haraket yırtıp atmıştır. Bölücü hainlere dur demenin yolu Milliyetçi harekettir. Gece gündüz demeden çok çalışacağız. Her insanımıza ulaşacağız. Tarlada fabrikada, mezbaha da, çarşı pazarda her sokak ve caddede cami ve cemevinde her yerde olacağız. Her gönüle gireceğiz, her eli sıkacağız. Kapımız ve gönlümüz herkese açık olacaktır. Bu vesile ile 11 Olağan Büyük Kurultayımıza katılan herkese teşekkür ediyor, şahsıma gösterilen muazzam ilginin ve yüklenen tarihi sorumluluğun şuuruyla iktidar mücadelesine heyecanla baş edebileceğime herkes emin olmalıdır. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün davetlilere değerli delegelere, vefakâr yurttaşlarıma, fedakârca çalışan medya mensuplarına herkese şükranlarımız sunuyorum. Daha nice kongreleri heyecanla gerçekleştirmeyi temenni ediyorum. Kurultay sonucunun kutlu davamıza, partimize, demokrasimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun, bizimle yürü Türkiye, Ne mutlu Türkiye.”