Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Niğde’de çeşitli ziyaretlerde bulunarak açılışlara katıldı.
Bakan Canikli ilk olarak Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin düzenlediği Ahiler Haftası kutlama törenlerine katıldı. Bakan Canikli daha sonra Niğde Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü, Bor Organize Sanayide geri dönüşüm fabrikası, tuğla fabrikası ve metal fabrikalarının açılışlarını yaptı.
Bakan Canikli’ye Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan eşlik ederken Bakan’ın son programı ise AK Partinin Kemerhisar beldesinde mitinge katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli geri dönüşüm fabrikasında yaptığı konuşmada hükümetin teşvik ve desteklerinden bahsetti. Canikli, “Çok büyük teşvik düzenlemeleriyle yatırımcımıza artık neredeyse yatırım yapmamayı imkansız hale getiren düzenlemeler teşvikler sağladık. En son Başbakanımız tarafından açıklanan teşviklerden bir tanesi de yeni alınacak işçilerin maaşının 6 ay boyunca iş başı eğitimi boyunca devlet ödeyecek. Eğer iş başı eğitim alan kişi daha sonra çalışmaya devam ederse 4 yıl boyunca SSK işveren primini devlet ödeyecek. Kredi kullanırsa yine burada yarısını devlet ödüyor. Ödeyeceği faizinin yarısını devlet ödeyecek. Yatırım indirimden faydalanıyor, kurumlar vergisinin oranı yüzde 2, yani böyle şartlar altında üretim yapmamak mümkün mü? Bir iş adamı için onun üretim maliyetlerini en aza indirecek ne varsa hepsi veriliyor. Hiçbir dönemde böyle yüksek bir destek verilmedi. Yatırımcının maliyetlerini açacak, onun önünü açacak teşvik sistemini devreye soktuk. Bugün 3 bin dönümlük organize sanayi bölgesi kurulmuşsa ve ikinci genişletme çerçevesinde ikinci bir parçanın yaklaşık 4 bin dönüm yürütülen teşvik politikalarının neticesidir” dedi.
Canikli, Türkiye’nin hibe verdiği ve Suriyelilere yapılan yardımlarla ilgili de şunları söyledi:
“Devletimiz hibe vermeye başladı. Bu Türk milletinin yardımı ve desteğidir. Tabi ki Suriyeli kardeşlerimize yapılan yardımlar 6 buçuk milyar dolar oldu. Bu rakamları söylüyoruz ama çok büyük rakamlar. Bir zamanlar 100 milyon doları bulamadığımız zamanları düşündüğümüz zaman bunların ne kadar güzel gelişmeler olduğunu görürsünüz. Vermek, yardım etmek bizim milletimiz tarihimizin en önemli özelliklerinden biridir.”