Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı’nda incelemelerde bulunarak Cuma günü yapılacak olan açılış öncesi yetkililerden bilgi aldı.
Havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Canikli, ”Muhteşem bir yatırımın sonuna geldik. Bitiriyoruz Allah’ın izniyle. Önce Cenab-ı Hakk’a hamd ediyoruz. Çünkü bu Ordu ve Giresun’un çok uzun yıllardan beri beklediği istediği hep rüyasını gördüğü bir yatırımdı. Birçok hükümetler geldi geçti bizden önce, gerçekleşmedi. O kadar istiyor ki halk, 1996 yılında Ordu ve Giresun kendi arasında para toplayarak buradaki mendireği başlatıyorlar. Hamd olsun bir rüya gerçekleşti. O kadar büyük yatırım ki, bunu ilk defa açıkladığımızda kimse inanmıyordu. Özellikle muhalefete mensup arkadaşlarım yatırımı başlangıçta, projesinin olmadığını, ödeneğinin olmadığı söylediler. Basın toplantısı yaptılar. Bunu bitiremeyeceğimizi boş vaat olduğunu söylediler. Ordu-Giresun Havaalanı şu an itibarıyla tamamdır. Yapılan sadece etraf temizliği ve diğer inşaat artıklarının kaldırılmasıdır. İnşallah Cuma günü çok görkemli, yatırımın ihtişamına yakışır görkemli bir açılış yapacağız, sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle. Önemli olan bir başka konu böyle bir yatırımda Sayın Cumhurbaşkanımız hem de sayın Başbakanımız bizi yalnız bırakmıyorlar. Zaten böyle bir yatırımı kazandırmakla Ordu ve Giresun’a çok büyük katkı sağladılar. Teşrifleri daha da mutluluğumuzu arttıracak" dedi.
ERDOĞAN’IN HAVAALANI TALİMATI
Havaalanının yapılış hikayesini de anlatan Canikli "Bunun talimatı 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin görüşmelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapıldığı günlerden bir gece, saat 01.30’da sayın Cumhurbaşkanımız, o dönemin başbakanı tarafından o dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a talimat vermesiyle başladı ve ondan sonra da hızla devam etti. Öyle muhteşem bir yatırım ki dünyada sayılı örnekleri olması açısından son derece önemli. Şu anda dünyanın ilgisini çeken bir yatırım. Uluslararası haber ajansları ilgileniyorlar. Zaman zaman haber yapıyorlar. Deniz ortasını dolgu suretiyle ve son derece harika bir mimarıyla yapılmış olması bütün dünyanın dikkatini çekiyor. Sadece bir havaalanı yapmak değil bir eser meydana getirmek. Bu açıdan da son derece önemli. Bütün teknik özelliklere sahip, dünyanın en büyük uçaklarının inebileceği teknik alt yapıya ve pist uzunluğuna sahip ve inşallah ışıklandırıldığında tam olarak Cuma gününden itibaren de seyretmeye doyamayacağımız bir eser olarak Türkiye’nin emrinde. Bu bölgeye çok büyük katkı sağlayacak. Önümüzdeki aylarda ne dediğimiz çok açık şekilde görülecek. Ordu ve Giresun’a ekonomisine çok büyük ivme katacak, hızlandıracak özellikle son yıllarda bölgemize yönelik olarak artan körfez ülkelerinden gelen turist sayısında da çok büyük patlama yaşanacak. Bu da bizim için önemli. Çünkü gelir seviyesi yüksek olan turistler mutlaka havayolunu tercih ediyorlar. Bu eksiklikte bu şekilde giderilmiş olacak. Ordu ve Giresun’da bütün Karadeniz’e dalga dalga katkı sağlayacak. Hayırlı olsun. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"MUHALEFET BU YATIRIMLARIN YAPILMAMASI İÇİN SÜREKLİ BEDDUA ETTİ"
"Maalesef muhalefet bu yatırımın olmaması için her şeyi yaptı, sürekli dua etti daha doğrusu beddua etti" diyen Canikli, "Esasında ’yapamayacaksınız, projesi yok, ödeneği yok’ derken kendi temennilerini düşüncelerini arzularını ifade ediyorlardı. Gelsinler görsünler baksınlar her şey burada. Şuanda muhalefetin yaptıkları bir beddua yaklaşımıdır. Akıl aldıkları Pensilvanya tarzıdır bu. Muhtemelen oradan aynı damardan besleniyorlar, burada da böyle bir tavır sergiliyorlar. Hâlbuki bizim için Ordu, Giresun için bir bayram günüdür açılış günümüz. Bütün Karadenizliler için. Onların da katkı sağlaması gerekir, destek vermesi gerekir. En azından teşekkür etmesi gerekir. Marifet iltifata tabidir. Tamam kendileri bir hizmet tecrübesi, bilgi birikimleri, anlayışları yoktur. Onlardan biz bunları beklemiyoruz. Vatandaşımız da beklemiyor. Ama en azından yapılan bir hizmeti de takdir etmeleri gerekir. Muhalefet hiçbir şey yapmıyor, hiç olmazsa yapılana bir teşekkür etsin. Bunu bile yapmaktan acizler. Yüzde yüzü tamamlanmış olan bir yatırıma her şeyiyle tamamlanmış olan bu hizmete halen ’bitmemiş inşaatı açıyorlar’ diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi ? Teknik açıdan en ufak bir risk taşıyan, sıkıntısı olan, eksiği olan böyle bir tesis hizmete açılabilir mi ? Böyle şey olabilir mi ? Bunun uluslararası standartları var. Test uçakları alana indi. Bütün elektronik aletler kule dahil hepsinin işlemi tamamlandı. Şuanda temizlik yapılıyor. Muhalefet hiç bir şey yapamıyorsa gelsinler temizliği katkı sağlasınlar veya gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Ama bu yeni değil. Her yatırım için kollarımızı sıvadığımızda onla ilgili adımlar attığımızda sürekli muhalefet vatandaşlarımızı moralini bozan açıklamalar yaptı. İstinasız tüm yatırımlar için. ’Onların hepsi balondur’ diye. Biz bu tesisle ilgili ilk açıklamamızı yaptığımızda bunun olmayacağını, bir aldatmaca olduğunu ve bunun balon yatırım olduğunu anlatmak için bir basın toplantısı düzenlediler. CHP’li arkadaşlarımız balonları uçurdular. Buyursunlar gelsinler. Bizim yatırımlarımız burada onların balonları nerede ? Havaalanına mutlaka bekliyoruz. Muhalefet gelsin görsün. Hizmet nasıl yapılır yatırım nasıl gerçekleştirilir, yatırım nasıl başlanır, nasıl sonuçlandırılır, nasıl hayata geçirilir görmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.