Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ön seçimi zorunlu hale getireceğiz" dedi.
CHP Genel Sekreteri Tekin, lojistik bölümü mezunları ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tekin, KPSS sisteminin yanlış olduğunu belirterek, "Buradaki arkadaşlarımız işsiz güçsüz. Kendi imkanlarıyla Türkiye coğrafyasında birçok arkadaşlarıyla burada buluşacaklardı. Bir kardeşimizin babasının devlet memuru olmasından dolayı gelmemesi sebebiyle ’Ben orada görünürsem, babam ekmeğinden olur’ düşüncesiyle gelmedi. Binlerce gencimizin Cumhuriyet Halk Partisi umudu olacaktır" dedi.
Milletvekili adaylarına yönelik tepkilere ilişkin bir soru üzerine Tekin, "Son derece doğaldır. Siyasette vazgeçilmez kural Cumhuriyet Halk Partililiktir. Vekillik vazgeçilmez bir iş değildir. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adaylarının yüzde 85’i halk iradesiyle geldi. Parlamentoda çok faydalı olabileceğine inandığımız insanları taşıma imkanı olmadı. Ama buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’nde istifa eden kimse yok" diye konuştu.
“Seçime yeni bir MYK ile mi girilecek?” sorusuna Tekin, "Büyük bir miting düşünüyoruz" yanıtını verdi.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesine ilişkin olarak ise Tekin, "Parlamentoda faydalı olabileceğine inanıyorum. Özellikle İslam coğrafyasındaki Türkiye arasındaki sorunlarda deneyimli bir siyasetçi, faydalı olabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadının aday olmasına ilişkin olarak Tekin, "Osman Gökçek için geçerli olup, damatlar için geçerli değilse damatlar da birinci derece akrabadır. Geçen 15 gün önce bahsetmiştim. AKP’ye damat olmak şanstır" ifadelerini kullandı.
“AK Parti’nin listesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Tekin, şu cevabı verdi:
"Daha çok yeni. Bizim gördüğümüz saray ağırlıklı. Sayın Başbakanın 4-5 ilde ağırlığı var. Saray değil, devletin kurumlarının da katkısı olmuş. Devletin kurumlarını bir siyasi partinin milletvekillerinin güvenliğini araştırmak için kullanmak vahim bir olaydır. Partilerin bu hastalıklardan vazgeçmesi gerekiyor. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ön seçimi zorunlu hale getireceğiz."
“CHP listelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Tekin, Türkiye’nin sorunlarını kucaklayabilecek, Bakanlar Kurulu çıkarabilecek bir kadronun oluşturulduğunu söyledi.