AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, “Aday listemizi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiğimizde, Ordu’da yeni projelerle yeni hedeflerle, yeni Türkiye’nin temellerini atmak üzere yola çıkacağız” dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat yaptığı açıklamada, kendisinin de bir hukukçu olduğunu hatırlatarak, yeni anayasa için hukukçuların siyasete biraz daha yatkın olduğunu söyledi.
1980 öncesinin ‘mühendislik çağı’ olduğunu, o dönemin liderlerinin de mühendis kökenli olduğunu vurgulayan Hamarat, “1980 ile 2000 arası daha çok ekonominin konuşulduğu, yani ekonomi tartışmaların daha zirvede olduğu dönemdi” diye konuştu.
Hamarat, şöyle devam etti: “Ama 2000’den sonra daha çok hukukun tartışıldığı, bir siyasi tablo var karşımızda. Hukuk hem iç yönetimde hem de dış hukuk açısından, haklarınızı savunmak için önemlidir. Tabi ki yeni anayasanın yapılması açısından da önemli, izahı açısından önemlidir. Ama partimizin şu meslekten olanlar daha öncelikli diye bir kavramı yoktur. Bizde aday belirlerken esas olan, iyi yetişmiş olmalı, siyaseti ahlaklı yapacak kişi olmalıdır. Siyaset yaparken insanlıktan çıkan örnekler görüyoruz. Yani siyaset yaparken ahlaklıktan çıkmadan, yarışılabilir. Nasıl sporda centilmenlik önemliyse, siyasette de onun amacının hizmet etmek olduğunu unutmadan, birbirlerini yok etmek değil. Siyasi yarışta rakibi yok etmek gibi bir şey söz konusu değil. Rakip demek sizin gibi aynı hedef için yarışan kadro demek. Dolayısıyla onunla yarışırken siz kalitenizi artırırsınız. Biz muhalefete öyle bakıyoruz, biz onlarla yarışırken kalitemizi artırıyoruz. Ama bunu yaparken de muhalefetin siyasette hizmet için aynı hedefe koştuğunu görmek istiyoruz.”
MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Muhalefeti de eleştiren Hamarat, şöyle konuştu:
“Bizim için böyle bir muhalefetin bize zararı yok ama katlanması zor. İktidara söverek milletin iradesini alamadıkları için bizim işimiz kolaylaştırıyorlar. Sövmek demek, ben bu konuda artık fikir üretemiyorum o yüzden sövüyorum demektir. Millet fikir üretemeyen bir insana oy verir mi? Millette öyle yapıyor zaten, ağzına geleni söyleyen insanı dinliyor ama oy vermiyor. Biz onlara takılmıyoruz, biz yaptığımız icraatlarla milletin kapısını çalıyoruz. Onların birde şu düşüncesi var, bu yapılan yatırımlar devletin kaynakları onlar bir şey yapmadı diyorlar, zaten siyaset devleti yönetme biçimi değil mi? Asıl siz devleti yönetemediğiniz için AK Parti iktidara geldi. Sizden millet ekstra bir şey istemiyor. Böyle kelime oyunlarıyla, siyaset yapmaya çalışılıyor. Ama milletimiz şundan emin olsun AK Parti her zamankinden ilk kurulduğu günden beri daha heyecanlı, daha hazır, daha tecrübeli, şekilde 2015 seçimlerine hazır. Biz milletimizin karşısına dolu dolu çıkacağız. 7 Nisan’da aday listemiz belli olacak. Aday listemizi yüksek seçim kuruluna teslim ettiğimizde, Ordu’da Türkiye’de yeni projelerle yeni hedeflerle, yeni Türkiye’nin temellerini atmak üzere yola çıkacağız.”