BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 5 bin TL asgari ücretin terör sorununu bitireceğini belirterek, “Cebine para koyacaksın, karnını doyuracaksın, anasını-babasını iş sahibi yapacaksın. Kendine iş vereceksin. Asgari ücreti 5 bin TL yapacaksın. O zaman dağdan inmez ise namerdim” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Güngören’deki seçim standını ziyaret etti. Türkiye’nin batılı kaynaklara göre 3 katrilyon dolar değerinde yeraltı kaynağına sahip olduğunu ifade eden Haydar Baş, "Biz bu kaynakları milletin menfaatine değerlendireceğiz. Türkiye’de kaynak yok diyenler ilk iş olarak maden kanunu çıkardılar ve ülkenin kaynaklarını yabancılara peşkeş çektiler. Kimin hakkını kime veriyorsunuz. Babanızın çiftliği mi bu ülke. Sizin gücünüz varsa Allah’ın da adaleti var" dedi.
"5 bin lirayı nasıl vereceksin diye bana laf atıyorlar" diyen Haydar Baş şöyle devam etti: "Sizin verdiğiniz yerlerden alacağım millete vereceğim. Siz bu yeraltı kaynaklarından bir kuruş alıyor musunuz? Almıyoruz. Almaya var mıyız? Almazsam namerdim. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değil. Ondan sonra bize ’Lozan antlaşmasına göre bu madenleri 2023 yılına kadar çıkarmak yasak diyorlar’ ama çıkıyor bu. Şimdi bunun hesabını sormaya var mısınız?"
"CEBİMİZDEKİ TL ASLINDA TÜRK PARASI DEĞİL"
"Türkiye’nin yıllık 2 trilyon dolar girdisi var ama bu para değil maldır. 36 yıldan bu yana bunu malın karşılığı olan parayı piyasaya sürmüyorlar" diyen Haydar Baş, “Niye? ABD hükümetlere, ’bunu piyasaya para olarak süremezsin, bunu yaparsan bir daha seni iktidara getirmem’ dedi. Bunlar da ’Biz ABD’den dolar alıp hazinemize koyacağız. Onun karşılığında Türk Lirasını basacağız’ dediler. 36 yıldır bizim paramız doların karşılığı olan TL’dir. Var mısınız TL’nin karşılığını ortaya koymaya" diye konuştu.
Konuşmasında terör sorununa da değinen BTP lideri Baş, çözümü anlattı. "Biz dağdaki PKK’lı aşağı indiririz. Ama bu askerle, polisle, kurşunla inmez" diyen Prof. Baş, "Cebine para koyacaksın, karnını doyuracaksın, anasını- babasını iş sahibi yapacaksın. Kendine iş vereceksin. Asgari ücreti 5 bin TL yapacaksın. O zaman dağdan inmez ise namerdim. Türkiye’de terörün önüne böyle geçilir. Biz bu ülkenin birliğini, beraberliğini, dirliğini, huzurunu temin edeceğiz. Hepimiz kardeşiz" dedi.