Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, ABD’nin kendisine 1 milyar dolar ve her türlü makamı teklif ettiğini ancak kendisinin teklifi geri çevirdiğini iddia etti.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş partisinin Bursa’da organize ettiği aday tanıtım programına katıldı.
Türkiye’nin Lozan Antlaşması sebebi ile kendi madenlerini kullanamadığı iddiasına tepki gösteren BTP lideri Baş, "Eğer bunlar tarih dersinden 1 alırlarsa vallahi fazladır, 0 alırlar ancak. Neden biliyor musunuz? Çünkü Lozan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlıuğının tapusudur. Adamlar Sevr ile Lozan’ı bilmiyorlar. Anlattıkları Sevr’in maddelerini merhum Atatürk Lozan’da ayağının altına aldı" dedi.
İktidarın da muhalefetin de 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynaklarını ağzına alamadığını belirten Haydar Baş, "Şimdi bunların bu işi yapmaları imkansız. Bakınız bu kadar servetimiz var. Hiçbir tanesi diyor mu ’Biz bu serveti yer üstüne çıkarır, milletimize dağıtırız’ diyebiliyorlar mı? Her gün beni dinliyorlar ama diyemiyorlar. Niye? Çünkü icazet aldığı yer hepsine diyor ki "madenler benim, haberin olsun" Onlar da "tamam emredersin" diyor. Bu söz nerede veriliyor, ecnebi ülkelerinde. Nereye gidiyor bizim siyasiler seçilmeden önce? Amerika’ya gidiyorlar. Orada herkes bir icazetname alıp geliyor. Birbirlerine diyorlar ’seninki değil benimki’ Herbiri diğerine icazetnamesini gösteriyor. Arkadaşlar bunlar bir şey yapamazlar. ABD’nin defteri dürüldü, ABD’nin işi bitti" diye konuştu.
BTP Genel Başkanı 1995 yılında kendisine de ABD’den benzer bir teklif geldiğini iddia ederek, "ABD’nin Büyükelçisi bendenizi ziyaret etmek istedi. Ben o zaman bir bakanlığın başdanışmanıyım. Niye beni ziyaret etsinler diye düşündüm? Sonra öğreniyorum ki Türkiye’de siyasilerden istedikleri sonucu elde edemiyorlar, yeni bir tane av arıyorlar. Baktılar bu hoca has bir adam, sakallı biri, bununla milleti ikna ederiz, bunu bir avlayalım! Ağı attılar, beni bekliyorlar. Ben de arkadaşları topladım. Bakınız şu anda Türkiye’de bütün imkanlar bizim önümüze kondu, isteyen Başbakan olur, Bakan olur, Vekil olur, genel müdür olur, her şey olabilirsiniz. Bana derseniz hocam sen ne olacaksın? Hiçbir şey olmayacağım. Dedim ki ’Bu adamlar bize bunu verirken namusumuzu, vatanımızı, devletimizi, dinimizi, servetimizi isteyecekler. Ben bunların hiçbirini veremem. Ben bu dünyaya bir defa geldim, ahiret için çalışıyorum. Yoksa Allah korusun iki günlük dünya için sen ebedi hayatını mahvedersen senden ne olur ya? Dediler ki hocam biz de aynen sizin gibi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Kendisine 1 milyar dolar teklif edildiğini anlatan Haydar Baş, "İlk görüşme girişiminden sonra Ata Selçuk hocam şahit, O’nun vasıtasıyla ABD tam 1 milyar dolar teklif etti ve beni ardına kadar 3 sene beklediler. 3 sene de ben onlara gitmeyince bu arkadaşlara gittiler, bunlar da balıklama atladılar. Doğru başbakan oldular, cumhurbaşkanı oldular ama onlara ait bir şey kaldı mı sevgili arkadaşlar? Bir üniter yapımız elimizde kaldı, onu da elimizden almak istiyorlar" ifadelerini kullandı.