Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 7 Haziran’da seçilmeleri halinde atanamayan öğretmenlerin tamamını atayacaklarını belirterek, “Allah kısmet ederse 300 bin kardeşimizi hemen tayin edeceğiz” dedi.
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Kanatlar ve Çevre Köyleri Kültür Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.
Milli ekonomi modeli kaynaklı projelerini anlatan Haydar Baş, "Ben asgari ücreti 5 bin TL yapacağım. ’Nereden verecek, nasıl verecek’ diyorlar. Kaynakları izah etmeye başladım. ’Biz bunları sattık’ diyor. Yahu babanın çiftliği mi ki satıyorsun. Bu madenler bu milletin malıdır. Bunlardan yabancılara zırnık vermeyiz. Bu bizim hukuki hakkımızdır. Allah’ın izniyle bu hakkımızı kullanacağız ve çalışan arkadaşlarımıza en az 5 bin lira vereceğiz" dedi.
"EV HANIMLARINA BİN 500 TL MAAŞ"
"Ev hanımları çocuklarına, beylerine hizmet ediyor" diyen Haydar Baş, "Haydar hocanız her ev hanımına bin 500 lira maaş verecek. Bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Bu ülkenin kaynakları bu millete aittir. Peki, ne veriyorsun bu millete? Savaş olduğu zaman gel, askere gel, vergiyi ver. Her istediğin yerde onu en zor işe koşuyorsun ama devletin nimetlerinden buna hiçbir pay vermiyorsun. Allah kısmet ederse her vatandaşımıza bin TL vatandaşlık maaşı vereceğiz. Var mısınız?" ifadesini kullandı.
"DOĞUM YAPAN KADINLARA 15 BİN LİRA DOĞUM HEDİYESİ"
"Sayın Cumhurbaşkanımız 3 çocuk istiyor. Ne veriyorsun ona, hiç. Ot mu yiyecek bu, toprak mı yiyecek?" diye soran Haydar Baş, "Allah kısmet ederse biz doğum yapan her kadına doğum hediyesi olarak 15 bin lira vereceğiz. Bir milletin en büyük zenginliği nüfusudur, bunu iyi bilin. Nüfusunuz ne kadar büyükse o kadar güçlü devlet ve millet olursunuz. Ayrıca her ay da 250 TL çocuk maaşı vereceğiz. Zaten buluğ çağına geldikten sonra da bin lira vatandaşlık maaşı alacak” diye konuştu.
"ATANMAYAN ÖĞRETMENLERİN TAMAMINI ATAYACAĞIZ"
Eğitim konusundaki projelerini de açıklayan Haydar Baş, sınavsız üniversite, iş garantisi, 30 yaş üzerine hızlandırılmış eğitim ve diploma sözü verdi. Atanamayacak öğretmenin kalmayacağını söyleyen BTP lideri Baş, "300 bin öğretmen atanmayı bekliyor. Hepsi işsiz. Yazık günah değil mi. Geçen gün meydanlara çıktılar ’Biz diplomamızı 100 liraya satıyoruz’ diyorlar. Bu bir rezalettir. Bunu hangi devlet kabul eder. Bu insanlar okumuşlar, dirseklerini çürütmüşler, saçlarını ağartmışlar sıra iş hayatına atılmaya gelmiş iş yok. Neyin devletisin sen, neyin hükümetisin. Allah kısmet ederse bu 300 bin kardeşimi hemen tayin edeceğiz. Bugün okullarda bir sürü boş dersler var. Fizik, matematik, Türkçe, resim, müzik öğretmenlerine ihtiyaç var. Niye bunları tayin etmiyorsun? ‘Bütçe yok’ Hani sen Türkiye’yi yalancı cennet yapacaktın? Yalancı cehenneme çevirdiniz. Allah şerrinizden bu milleti korusun” şeklinde konuştu.
Programın sonunda asırlık bir nine Prof. Dr. Haydar Baş’a “Atatürk gibi adamsın” dedi.
BTP lideri, programda yaşlı bir kadına da sarılarak Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğunu anlattı.