Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş Atatürk’ün Türk milleti için kurtarıcı olduğunu belirterek “Atatürk olmasaydı bugün alnımız secdeye değmezdi” dedi.
İstanbul Bakırköy’de seçim standını ziyaret eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Son günlerde alevlenen Atatürk tartışmalarını değerlendiren BTP Genel Başkanı Haydar Baş, "Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır. Atatürk Türk milletini esaretten kurtarmıştır. Ezanlarımız okunuyorsa, alnımız secdeye değiyorsa Atatürk sayesindedir. Kimse Atatürk’ün tırnağı olamaz" diye konuştu.
Atatürk’ün inançlı bir insan olduğunu söyleyen Baş, "Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak ve bu amaçla milleti devlete düşman etmek isteyenler bu devletin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e ’dinsiz’ iftirası atıyor. Atatürk hafız bir insan. O kendisini ’ben cihat Müslümanıyım’ şeklinde tarif ediyor. Atatürk ömrü boyunca haçlı ordularına karşı savaşmış ve büyük zaferler elde etmiştir" ifadelerini kullandı.
Haydar Baş, Atatürk’ün Cumhuriyetin kurucusu olduğunu hatırlatarak, "Cumhuriyeti getirene ’dinsiz’ dediler. Peki kardeşim saltanat ile İslam’ı yaşamak mümkün de Cumhuriyet ile İslam’ı yaşamak mümkün değil mi? Bu camiler ne, bu İmam Hatip okulları ne, bu ilahiyat fakülteleri, Kur’an Kursları ne. Bunların hepsinden bu Cumhuriyet döneminde biz dinimizi öğrenmiyor muyuz! Bu yalanlara da son vereceğiz" şeklinde konuştu.