BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş, "Boğaz’daki akıntıdan elektrik üreteceğiz ve İstanbul’da yaşayan 15 milyon kişinin bütün elektrik ihtiyacını bu yolla karşılayacağız" dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin enerji uzmanlarıyla birlikte İstanbul Boğazı’nda incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında açıklama yapan Haydar Baş enerji politikalarıyla ilgili son derece dikkat çekici bir projeden bahsetti.
“BOĞAZ’DAKİ AKINTI ENERJİSİ İSTANBUL’U AYDINLATACAK”
Haydar Baş, "Boğaz’daki akıntıdan elektrik üreteceğiz ve İstanbul’u bu yolla aydınlatacağız" dedi.
Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: "Bakınız Boğaz’da şu anda ciddi bir akıntı var. Bu akıntı aynı rüzgar gibidir. Rüzgar gülleri nasıl enerji üretiyorsa Boğaz’daki akıntıdan da benzer yollarla enerji üreteceğiz. Maksadımız burada üreteceğimiz enerji ile birlikte İstanbul’da yaşayan 15 milyon insanın elektrik ihtiyacını karşılamaktır. Bunun hesabını teknik adamlarımız yaptı. Allah nasip eder iktidar olursak bunu uygulayarak ispat edeceğiz."
BOĞAZ’DA AKINTI ENERJİSİ NASIL ÜRETİLECEK?
Bağımsız Türkiye Partisi lideri ile incelemelerde bulunan İGDAŞ eski Genel Müdürü ve BTP Genel Başkan Yardımcısı Fuat Şengül akıntıdan elektriğin nasıl sağlanacağının teknik detaylarını anlattı: "Boğazda 3 metre / saniyelik akıntı ölçüldü. Rüzgar gülüne benzer pervaneler deniz tabanına ya da akıntının etkisine göre gerekli yüksekliklere kurulacak. Boğazda zaten 80 metre derinlik var. Gemilerin maksimum derinliği 30 metre. 30 metreyi elediğimizde 50 metre derinlikte kullanım alanı var. Dolayısıyla gemileri ya da gemi trafiğini etkilemeden sistem kurulabilir".