Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, kendi dönemlerinde işsizliğin sıfırlanacağını iddia ederek, "Avrupalıları işçi olarak getireceğim. Bana bir dönem yeter, adam olana 2 sene de yeter" dedi.
İstanbul Kartal’da partisince organize edilen programda konuşan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 30 yıldır gençlerin dağa çıktığını hatırlatarak, "Gençlerimizin sırtı giydirilmedi, karnı doyurulmadı, ayağına ayakkabısı alınmadı, sosyal hizmetleri görülmedi, eğitimde önleri açılmadı, sağlık konusunda hiçbir şey yapılmadı. Onlar da devleti hasım görüp dağa çıktılar" ifadelerini kullandı.
Dağdaki gençlere ve ailelerine seslenen BTP lideri şöyle konuştu:
"Şimdi ben o gece baba devletin yapmasını gerekeni yapacağım, dağdan şehre babasını severek gelecek. Şimdi dağda olan genç beni iyi dinle: Senin anan benim anam, senin baban benim ağam, senin kız kardeşin benim evladım, senin erkek kardeşin benim kardeşim, evladım, oğlum bunu iyi bil. Benim bir damarımı kesseler Kürt kanı akar, bir damarı kesseler Türk kanı akar. Çünkü seninle benim imanım arasında zerre fark yok Sen Hak Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) diyorsun, kıblem Kabe, dinim İslam diyorsun, sen benimle aynısın" ifadelerini kullandı.
Terörün ancak Milli Ekonomi Modeli ile bitirilebileceğine dikkat çeken BTP lideri, "Güneydoğulu anam, Güneydoğulu babam beni iyi dinle, ben sana asgari ücret olarak 5 bin TL vereceğim. İki çocuğun olsa 500 TL’de onlara veririm. Haydar Hoca’nın Türkiye’sinde işten dolayı başınızı kaşıyacak vakit bulamayacaksınız" şeklinde konuştu.
"İŞSİZLİK SIFIRLANACAK, AVRUPA’DAN İŞÇİ GETİRECEĞİM"
Kendi dönemlerinden işsizliğin sıfırlanacağını belirten Prof. Dr. Haydar Baş iddialı bir çıkıştı bulundu ve "Avrupalıları işçi olarak getireceğim, bana bir dönem yeter, adam olana 2 sene de yeter" dedi.