Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, bin 500 TL asgari ücret vereceğim. Elinden gelirse, 5 bin TL versin ancak veremez. Sistem farkımız var” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bir televizyon kanalında yayınlanan ’Diyalog Özel’ programına konuk oldu. Türkiye gündemine oturan 5 bin lira asgari ücret projesinin ancak Milli Ekonomi Modeli’nin uygulanmasıyla mümkün olduğuna dikkat çeken Haydar Baş asgari ücreti anlatırken sistem farklarının ortaya konması gerektiğine işaret etti.
Prof. Dr. Haydar Baş, "Bizim modelimiz Milli Ekonomi Modeli’dir. Bu model dünyada uygulanan, uygulandığı ülkelerde süper neticeler alan bir modeldir. Bu modele 35 yılımı verdim. A’sından Z’sine kadar müellifi benim ve burada sonucu alacak olan da bendenizim. Modelin kodlarını öğrenmek isteyenin mutlaka bize müracaat etmesi lazım. Yani kitaptan okuyarak belli bir seviye alırsınız, bunu formülize ederek hayata geçirmek isterseniz, bize gelmeniz lazım. Nasıl Ruslar gelip benimle aylarca konuştuysa ve ardından bazı kararlara vardıysa, ’Bizi Haydar Hoca kurtardı, dünya Haydar Hoca’sız yapamaz’ dediyse, bizi takip edenlerin de bunu demesi lazım" dedi.
"KILIÇDAROĞLU 5 BİN LİRA VERSİN"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücreti bin 500 TL yapacağız vaadine de dikkat çeken Haydar Baş şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, bin 500 TL asgari ücret vereceğim. Elinden gelirse, 5 bin TL versin ancak veremez. Sistem farkımız var. Kılıçdaroğlu’nun sisteminde dış dünyadan alacağın sendikasyon kredilerini Hazine’ye koyacaksın, Hazine’de buna mukabil ne varsa TL’ye çevireceksin. Bu senin paran değil. Kılıçdaroğlu’nun kendi milli parası yok. Hazine’de kimin parası varsa, ona aittir. Neden böyle? Çünkü global sermaye sahipleri Türk milletinin elinden senyoraj hakkını aldı. Ben bunu 2005 yılından bu yana seslendiriyorum ve buna da son verecek olan biziz. Bizim modelimizde ise milli kaynakların karşılığı olan para devreye girecektir. Biz Gayri Safi Milli Hasıla’mız (GSMH) karşılığında piyasaya bir tek kuruş süremiyoruz."
"SEÇİME GİRERKEN KULAKLARINDAN TUTTULAR"
Haydar Baş açıklamalarına şöyle devam etti: "Adam seçime giderken, kulağını tutup ’sakın senyoraj hakkı benimdir deme’ diyor. Sana destek verenler, senin mali gücünü elinden aldı. Dahası yeraltı kaynakların var, ’ben bunun karşılığında senyoraj hakkımı kullanacağım’ sakın deme! Kabul edersen, ’destur’ diyor, etmezsen yerinde say. Bunların hepsi bunu kabul etti. Senin, benim hakkımı alarak, başkalarına veriyorlar. Şimdi beni dinleyin. Türkiye’nin GSMH’sı 2 trilyon TL’dir. Bu maldır, para değil. Bunun karşılığında biz piyasaya para sürmüyoruz. Global sermaye sahiplerine söz verildi. Erkeksen, piyasaya para sür, ayağın kayar."