Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Kemal Derviş’in CHP projeleriyle ilgili eleştirileri için "Kılıçdaroğlu’nun ekonomi bombası patladı" dedi.
İstanbul Florya’da vatandaşlarla buluşan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, kendi projelerini aşıran partilerin, bunları hayata geçiremeyeceğini yineledi. CHP’nin de bu partilerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Haydar Baş, "Kemal Kılıçdaroğlu benim projelerimi seslendirip ekonomiyi Kemal Derviş’e teslim edeceğini söylüyor. Ben zaten ’olmaz’ demiştim, dediğim de çıktı. Derviş bile Kılıçdaroğlu’na inanmıyor, ’bu projeler hayata geçmez’ diyor. Kılıçdaroğlu’nun ekonomide çok güvendiği balon patlamış oldu" diye konuştu.
Bugün muhalefetin dillendirdiği projelerin kapitalizm ile devreye konulamayacağına dikkat çeken BTP Lideri, asgari ücret başta olmak üzere seçime damgasını vuran projelerin ancak Milli Ekonomi Modeli ile mümkün olabileceğini söyledi.
Prof. Dr. Haydar Baş, "Bu noktadan hareketle, bahsi geçen projelerin ancak ve ancak şahsıma ait olan ve dünyada bir çok ülkede uygulanan Milli Ekonomi Modeli ile mümkündür" ifadelerini kullandı.