1 Mayıs’ta İşçi Bayramı’nda Esenyurt’ta bir fabrikayı ziyaret eden BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) kendisinin ortaya koyduğu milli ekonomi modeli ile ayağa kalktığını iddia ederek, "Onlar şimdi ’Haydar hoca ile kurtulduk, Haydar hoca bütün dünyanın ihtiyacı olduğu adamdır’ diyor. Durum buyken ne hikmetse ben kendimi kendi milletime anlatamadım" ifadelerini kullandı.
1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Esenyurt’taki bir tekstil fabrikasını ziyaret eden BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş, işçilerle sohbeti sırasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş İstanbul Esenyurt’ta bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. İşçilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Haydar Baş fabrikayı gezdi, yetkilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Fabrika gezisi sırasında işçilerle sohbet eden BTP lideri, "1 Mayıs işçi bayramını tebrik ediyorum. Haklarınızı bizzat ben savunuyorum, bunda endişeniz olmasın. Haklarınızı sonuna kadar devlet olarak temin edeceğiz. İşletmelere de destek olacağız. Onları da daha fazla iş verebilir, faydalı olabilir hale getireceğiz. Zaten işçiyi patrona, patronu işçiye düşürdükten sonra bu işin bereketi olmaz. Mühim olan vicdanları harekete geçirip işin kalitesini, emeği fazlaca devreye koymak, kar elde etmek ve bu karı da adilane bölüşmektir. Bunu inşallah yapacağız biz. Biz bu işi çok iyi biliyoruz" dedi.
Milli Ekonomi Modeli ile kapitalizm ve komünizm kıskacındaki dünyanın yeni umudu haline geldiklerini ifade eden Haydar Baş "Rusya liderliğindeki BRICS ülkeleri benim modelim ile ayağa kalktı" dedi.
"Rusya beni 2005 yılından bu yana takip ediyor" diyen Haydar Baş şunları söyledi;
"Rusya daha düne kadar vatandaşlarını işçi olarak Türkiye’ye gönderiyordu. Şimdi Putin dünya lideri oldu. Şimdi Çin, Hindistan, Brezilya,Güney Afrika ve de Şili benim Milli Ekonomi Modeli’ni adım adım uyguluyor. Rusya da bu işin başını çekiyor ve sistemimin tamamını uyguluyor. Onlar şimdi ’Haydar hoca ile kurtulduk, Haydar hoca bütün dünyanın ihtiyacı olduğu adamdır’ diyor. Durum buyken ne hikmetse ben kendimi kendi milletime anlatamadım. Beraber olalım Türkiye’yi de ayağa kaldıralım. Bir elin nesi var iki elin sesi var."
İşçilerin emeklilik yaşı ve asgari ücret konusundaki yakınmalarını da dinleyen BTP Genel Başkanı, "Biz şuandaki maaş ve emeklilik sistemini tamamen kaldırıp atıyoruz. Bu adil değil. Asgari ücretimiz 5 bin TL olacak. 5 bin liranın altında maaş vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı