Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, maden konusunu gündeme getirdiği için tehdit aldıklarını belirterek, "Madenleri gün yüzüne çıkarınca bizi tehdit ediyorlar. Biz milletimize hizmet için kolları sıvadık. Söz konusu vatan ve millet ise gerisi teferruattır” dedi.
Seçim çalışmalarını sürdüren BTP Genel Başkanı Haydar Baş, tehdit edildiğini açıkladı.
Madenler konusunda diğer partilerin suskun kalmasını eleştiren Haydar Baş, "Bizi tehdit ediyorlar. Madenleri gündeme getirmemiz bizim için iyi olmazmış. Türkiye’de TV kanallarını tuttular, bizi göstermemeye çalışıyorlar. Bu millet bu seti yıktı artık. Bakın benim bu dediklerimi hiçbir parti söylüyor mu? MHP söyledi mi, CHP söyledi mi? AK Parti zaten söylemez. Hele hele HDP’nin söylememesine hayret ediyorum. Diyarbakır’ın dağlarında yabancı şirketleri petrol çıkarıyor. Neredesin ey Kürt kardeşim. Onlar aramızı açıyor, kavga yapıyoruz. Yerimizin altındaki madenleri alıp götürüyorlar. Var mısınız beraber olmaya?" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin dört bir yanında değeri 3 katrilyon dolar olan 53 çeşit maden bulunduğun ifade eden Baş, "Bu kadar servet var, biz aç susuz geziyoruz. Şimdi Haydar Hoca ne diyor, ’ben bunu işleteceğim, milletime vereceğim’ Şimdi soruyorum size ’ben bu kaynakları devreye koyduğum zaman asgari ücreti 5 bin lira verebilir miyim, veremez miyim?" diye sordu.
Türkiye’nin madenlerini Türk Ticaret Kanunu kuralları kapsamında devletleştireceklerini ifade eden Haydar Baş, "Bunlar görüşlerini koltuğa oturabilmek için global güçlerden aldılar. O koltuktan kalkmamak için de bu madenleri onlara verdiler. 500 trilyon dolarlık maden tespit davası açacağım. İl il madenleri tespit edeceğim. Tespit edilen madenleri hazineye teminat olarak gösterip bunun karşılığında ihtiyacımız olan parayı basacağım" ifadelerini kullandı.