Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş “Benim Vatandaşım 5 bin TL asgari ücret bin TL vatandaşlık maaşı istiyorsa yarın sandık başında hakkına sahip çık” dedi.
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş seçim çalışmalarının son gününde Beylikdüzü’nde vatandaşlarla buluştu. 5 bin TL asgari ücret vaadini yineleyen Haydar Baş, "Asgari ücreti 5 bin TL yapacağım. Her Türk vatandaşına da bin TL vatandaşlık maaşı vereceğim. Ev hanımlarına da bin 500 TL maaşa bağlayacağım. Bundan dolayı benim vatandaşım yarın hakkına sahip çık” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların hayat standartlarını yükseltmeyi amaçladığını söyleyen Haydar Baş, "Biz vatandaşımızın hayat standartlarını yükselterek huzur, refah, bolluk içinde yaşamasını sağlayacağız. Benim vatandaşım hak ettiğini yaşamıyor. Biz iktidarımızda vatandaşımıza değer vereceğiz. Bolluk içinde, darlık çekiyoruz. Ülkemizin nimetlerinden her vatandaşımız faydalanacak. Bu onların en doğal hakkıdır. Onlar yarın sandıkta BTP’ye Haydar Hocalarına sahip çıksın, bak ben vatandaşımı nasıl yaşatacağım“ diye konuştu.
Türkiye’nin 2 trilyon Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) olduğuna dikkat çeken Haydar Baş, şunları söyledi:
"Bu ne demek? Yani bizim 2 trilyon gelirimiz var, paramız var, servetimiz var. Bugüne kadar biz milli paraları devreye koymadığımız için bundan hiçbirimizin haberi yok. Ülkemizde 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağımız var, 2 trilyon lira senyoraj hakkımızı her yıl kullandığımızda GSMH ile birlikte tam 4 trilyon lira paramız olacak. Bunun mukabilinde bir de vergi gelirlerimizin 500 milyar olduğunu kabul ettiğimizde yıllık girdimiz 4.5 trilyon TL olacak. Peki buna mukabil elimizden çıkan para miktarı ne oluyor? Bu hesaba göre asgari ücretten maaş alan 20 milyon kişiyi hesap ettiğimizde 5 bin TL’den ayda 100 milyar TL para eder, yılda 1 trilyon 200 milyar eder. Peki ev hanımlarının vatandaşlık giderine baktığımızda ise toplam 360 milyar lira olduğunu görürüz. O taktirde 1 trilyon 560 milyar giderimiz yılda var. Halbuki bizim elimizde olması gereken para 4.5 trilyon TL. Şimdi söyler misiniz 4.5 trilyon elinde girdisi olan bir sermaye sahibi 1 trilyon 560 milyar lirayı ödeyebilir mi ödeyemez mi?”